Voorbeschouwing Milaan-San Remo 2024: Wie kunnen Mathieu van der Poel bedreigen?

Sportnieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 14:55
van der poel
Aanstaande zaterdag 15 maart staat Milaan San-Remo weer op de wielerkalender. Het is het eerste van de in totaal vijf monumenten die in de loop van het seizoen verreden worden, al gaan er steeds meer stemmen op dat we de Strade Bianche ook zouden moeten meerekenen. Vorig jaar won Mathieu van der Poel Milaan-San Remo met een machtige solo, en ook dit jaar is hij onmiskenbaar één van de favorieten. Wie kunnen de titelverdediger zaterdag bedreigen?
De Italiaanse koers wordt gereden over een parcours van maar liefst 288 kilometer. Gelet op de ontknoping van voorgaande jaren hoeft de televisie niet per se aan te staan tijdens de eerste 280 kilometer van de koers. Hoogstwaarschijnlijk barst de strijd namelijk pas weer los op de beruchte Poggio, 8 kilometer voor het eind. Vorig jaar reed Van der Poel zijn concurrenten daar glad uit het wiel en reed hij solo naar de finish. Dat de Nederlander de koers dit jaar weer wint, is geen uitgemaakte zaak. Er staat een sterk deelnemersveld aan de start en ook in zijn eigen ploeg zit nog een kanshebber voor de overwinning.

Mathieu van der Poel

Natuurlijk beginnen we met deze geweldenaar. Hij heeft kunnen herstellen van zijn drukke veldritprogramma en lijkt klaar om zijn titel te verdedigen. Het is vooraf alleen geen uitgemaakte zaak dat Van der Poel er met de winst vandoor zal gaan. Hij heeft namelijk nog geen wegkoers gereden dit jaar, en mist dus wedstrijdritme. Zoals eerder gemeld won Van der Poel vorig jaar door op de Poggio toe te slaan en weg te rijden bij Tadej Pocagar, Filippo Ganna en Wout van Aert. Voor laatstgenoemde concurrent hoeft hij dit jaar niets te vrezen, want Van Aert zal niet aan de start staan in ItaIië.

Tadej Pogacar

Als de Sloveen bij een koers aan de start verschijnt, is hij vrijwel altijd een van de favorieten, en dat geldt ook hier weer. Vorig jaar trok zijn ploeg UAE Emirates het veld flink uit elkaar, maar tot een geslaagde aanval van hun kopman kwam het niet. Dit jaar bewees hij al wel supersterk te zijn door Strade Bianche op een indrukwekkende manier te winnen. Tim Wellens zal net als vorig jaar een belangrijke rol vervullen in de tactiek van UAE, door op de Poggio tempo te maken voor Pogacar.

Mads Pedersen

Pedersen zit er altijd bij, maar heeft vaak nét niet de kracht om mee te doen om de overwinning. Daar kan zaterdag misschien weer eens verandering in komen. De Deen beschikt namelijk over een knappe sprint, maar duikt hij ook niet weg voor een verzetje bergop. Als het tot een sprint komt, moet hij wel vrezen voor Jasper Philipsen (ploeggenoot van Van der Poel, red.) en Olav Kooij (sprintwinnaar in Parijs-Nice, red.), die beiden in vorm zijn. Christophe Laporte is bij gebrek aan Visma-teamgenoot Van Aert ook nog een naam om rekening mee te houden, maar naar alle verwachtingen zullen deze drie uitgelichte renners gaan uitmaken wie er op de hoogste trede komt te staan. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties