Woerts heeft mededeling voor Vermeulen: 'Hij wordt daar totaal niet serieus genomen'

Sportnieuws
donderdag, 07 maart 2024 om 16:10
chris woerts
Chris Woerts heeft bij het programma Vandaag Inside onthuld dat Arno Vermeulen totaal niet serieus wordt genomen bij AZ. Vermeulen deed een aantal weken geleden in de voetbalpodcast van de NOS een open sollicitatie naar de positie van algemeen directeur bij AZ. Het is zijn droom, omdat de commentator in Alkmaar geboren is en gerekend mag worden tot de supportersschare. Volgens Woerts kan hij die droom dus uit het hoofd zetten, maar is er een andere kandidaat die wel voor de functie in aanmerking komt.
Vermeulen benadrukte zijn interesse bij Studio Voetbal, dat de regelmatige tafelgast opbelde tijdens een recente uitzending. 'Ik kom uit Alkmaar, dit is mijn club. Het heeft iets uitdagends. Journalist zijn is een makkelijke baan. Je gaat aan een tafel zitten en roept altijd maar wat mensen niet goed hebben gedaan. Je kan altijd achteraf je gelijk halen. Ik wil wel eens aan de andere kant staan.' Ook gaf hij al aan de stoppen als chef voetbal en commentator bij de NOS als hij de baan bij AZ daadwerkelijk aangeboden zou krijgen.

Verkeerde profiel

Zo ver lijkt het dus niet te gaan komen, als we Woerts moeten geloven. 'Vermeulen had zich al helemaal gepositioneerd als nieuwe algemeen directeur van AZ, maar dat gaat hij niet worden', begint de sportmarketeer zijn betoog. 'Als je in het hoofd van René Neelissen kijkt, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, die heeft eerst Toon Gerbrands gehaald uit de hockeysport en daarna Robert Eenhoorn uit de honkbalsport. Hij laat zich door data drijven, daar past Vermeulen helemaal niet in.' Hij voegde daarbij nog schertsend toe dat Vermeulen misschien serieus wordt genomen als supporter, maar dus zeker niet als mogelijk algemeen directeur: 'Hij komt op geen lijstje voor'.

Opvallende naam

Volgens Woerts wordt Merijn Zeeman, die momenteel ploegleider is van Visma | Lease a Bike, wel genoemd bij de club uit Alkmaar. Onder zijn bewind won Jumbo-Visma vorig jaar nog de 'treble' in het wielrennen: de Giro d'Italia, de Tour de France én de Vuelta. Zeeman heeft een grote band met de voetbalsport en onthulde al dat áls hij op termijn zou vertrekken uit het wielrennen, hij wellicht naar een profclub zou trekken (en in ieder geval niet naar een andere wielerploeg zou gaan). Vorige zomer werd duidelijk dat FC Twente in ieder geval al eens bij de 44-jarige manager heeft geïnformeerd.
Pak 50 of 100x je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties