McLaren zegt gedag tegen oranje en kiest in Monaco voor geel, groene bolide

Sportnieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 20:00
mclaren
McLaren zal komend weekend tijdens de GP van Monaco niet in het vertrouwde oranje rijden. Het team kiest ervoor om als eerbetoon aan Ayrton Senna, die drie keer wereldkampioen werd bij de Britse renstal, het weekend af te leggen in het geel, groen en blauw.
Coureurs Lando Norris en Oscar Piastri zullen ook een speciaal op Senna geïnspireerd tenue dragen. Met het eerbetoon staat McLaren stil bij het overlijden van de Braziliaan, dertig jaar geleden tijdens de Grand Prix van San Marino. Senna wordt nog altijd gezien als de succesvolste coureur van McLaren. Hij reed van 1988 tot en met 1993 voor de renstal en werd namens het team wereldkampioen in 1988, 1990 en 1991. Senna behaalde bij McLaren 35 van zijn 41 Grand Prix-overwinningen. Vlak voor zijn dood in 1994 stapte de Braziliaan over naar Williams, waarvoor hij geen race won.
Dat McLaren ervoor kiest om Senna in Monaco te eren met de kleuren van zijn iconische helm is geen toeval. Hij won liefst zes keer op het stratencircuit, waaronder vijf opeenvolgende overwinningen tussen 1989 en 1993. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'Koning van Monaco'. 'Het team is trots om het buitengewone leven en de race-erfenis van Ayrton Senna te erkennen en te vieren met deze kleurstelling,' zegt McLaren-baas Zak Brown. 'Senna blijft vereerd en gerespecteerd als het grootste icoon van de Formule 1 en de meest gedecoreerde coureur van McLaren.'
'Zijn impact op McLaren is enorm, niet alleen door zijn racerecord, maar ook door zijn aanwezigheid binnen het team en nu door zijn nalatenschap. Het is dus een eer om voor hem te racen op zijn succesvolste circuit in zijn groene, gele en blauwe kleuren.'

Norris komt steeds dichterbij Verstappen

Het raceweekend in Monaco begint komende vrijdag met de vrije trainingen. De race is zondag om 15.00 uur. Max Verstappen is nog altijd de WK-leider, maar McLaren-coureur Lando Norris maakt het de Nederlander de laatste weken lastig. Norris boekte twee weken geleden in Miami zijn eerste Grand Prix-zege.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties