Mbappé rolt met de ogen en loopt weg bij interview na vraag over Real Madrid

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 14:00
mbappe
Kylian Mbappé heeft na afloop van de halve finale van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund (0-1) op opzienbarende wijze de pers te woord gestaan. De Franse superster bleef eerst diplomatiek en gaf zichzelf de schuld van de uitschakeling van de Parijzenaren, maar zodra er een vraag over Real Madrid kwam liep hij weg zonder deze te beantwoorden.
De Champions League winnen is al sinds de overname door Qatarese investeerders de grote droom van Paris Saint-Germain, maar ook deze jaargang zal het bij dromen blijven. Dat leidt tot grote frustraties bij de betrokkenen. Mbappé stond na afloop de pers te woord en gaf aan zichzelf behoorlijk wat te verwijten. 'Ik had als eerste moeten scoren. Ik probeerde mijn team zo goed mogelijk te helpen, maar het was niet genoeg.'
De sfeer sloeg echter volledig om toen Mbappé een vraag kreeg die niet direct te maken had met de wedstrijd van dinsdag. Een verslaggever vroeg hem wie hij in de andere halve finale aan gaat moedigen: Real Madrid of Bayern München. Mbappé is na dit seizoen transfervrij en wordt veelvuldig met een overstap naar eerstgenoemde club in verband gebracht. Hij wilde zich echter niet in de kaarten laten kijken, rolde met zijn ogen en liep gewoon weg van het interview, de journalisten achterlatend.

Voorzitter stormt ook weg, Enrique blijft kalm

De voor 180 miljoen euro gehaalde aanvaller was echter niet de enige die wegliep van de pers. Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van PSG, kreeg de vraag of hij afscheid gaat nemen van hoofdtrainer Luis Enrique na de uitschakeling in het miljardenbal. 'Wat is dit voor vraag? Snap jij iets van voetbal?', beet hij de journalist toe die de vraag stelde, alvorens boos weg te stormen.
De hoofdpersoon van de vraag aan Al-Khelaïfi bleef wel kalm en prees zijn spelers. 'Er is geen troost na zo'n nederlaag, ons wachten nu twee dagen van pijn en lijden. Maar zo is het leven. Het is belangrijk dat je leert hoe je je moet gedragen als je verliest, want we zijn een voorbeeld voor veel jonge kinderen. Er is maar één iemand verantwoordelijk, en dat is de trainer die de beslissingen maakt. Het zou oneerlijk zijn als men nu mijn spelers ter discussie stelt, want ik ben erg trots op ze', zo sluit Enrique af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties