Eigenaar kebabzaak woest op Mbappé na dreiging aanklacht: 'Ken je geen schaamte?'

Sportnieuws
zondag, 31 maart 2024 om 21:40
mbappe
Kylian Mbappé dreigt een eigenaar van een kebabzaak aan te klagen wegens het gebruik van zijn naam zonder daarvoor toestemming te vragen, zo meldt onder meer ESPN. Mohamed Henni, een Franse influencer met 1,8 miljoen volgers op Instagram, opende onlangs een kebabzaak en prijsde zijn waren aan door het te vergelijken met het ronde hoofd van de Franse sterspeler.
De beschrijving van zijn Klüb kebab luidt: 'Het is gemaakt met rond bakkersbrood, zo rond als Mbappé's hoofd'. Woensdag 13 maart kreeg ESPN een brief in handen van Mbappé's advocaat Delphine Verheyden, waarin geëist werd dat Henni binnen acht dagen zijn naam van het menu moet verwijderen en dat hij anders voor de rechter gesleept wordt voor het gebruiken van zijn naam voor commerciële doeleinden zonder toestemming.
De beschrijving van de Klüb Kebab, met Mbappé genoemd linksboven bij het broodje
De beschrijving van de Klüb Kebab, met Mbappé genoemd linksboven bij het broodje
Henni is furieus over de brief. 'Ken je geen schaamte? Heb je niets beters te doen? Mij aanklagen om zoiets kleins? Het is onwerkelijk, ik kan het niet geloven', zo bleek uit een verhaal op zijn Instagram. Op een filmpje op zijn gewone kanaal bespot hij de aanvaller van PSG door onder meer naar de Ballon d'Or te verwijzen, die de 25-jarige nog niet gewonnen heeft.
Nu de deadline verstreken is, blijkt dat Henni inderdaad de naam aangepast heeft. 'We hadden niet veel keuze dus hebben we de omschrijving aangepast vanwege de hazelnoot waarvan we de naam niet kunnen uitspreken', zo probeert de influencer nog even zijn gram te halen. De nieuwe beschrijving luidt dan ook: 'Zo rond als de grote kop van een hazelnoot'.

De nieuwe beschrijving van het broodje

Henni gaat nog even los over Mbappé

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties