Hartverwarmend: NEC-fans doneren op crowdfundingsactie van Vitesse-supporter

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 13:33
vitesse
'Gezonde rivaliteit is het mooiste dat er is.' Een uitspraak die Mike van der Hoorn in 2015 nog deed toen hij met Ajax tegen FC Utrecht speelde. Anno 2024 geldt dat nog steeds. Een Vitesse-supporter startte woensdag een crowdfundingsactie om zijn noodlijdende club te redden. Uitgerekend supporters van aartsrivaal NEC blijken massaal te doneren, meldt ESPN.
De supporter Gerritjan Bronkhorst begon woensdag met de actie 'Red Vitesse'. Supporters van Vitesse, maar ook Ajax, Feyenoord, FC Twente, FC Utrecht, sc Heerenveen, NAC Breda en NEC hebben massaal gedoneerd. In totaal is er al 20.230 euro opgehaald middels de actie.
De actie is inmiddels in samenspraak met Vitesse zelf stopgezet en het geld gaat naar de club. De Arnhemmers zijn donderdag namelijk zelf een crowdfundingsactie gestart, waar oud-spelers als Guram Kashia, Loïs Openda, Matus Bero, Remko Pasveer, Matt Miazga en Milot Rashica al doneerden. Dertien oud-spelers en oud-stafleden doneerden in totaal al 50.000 euro, binnen een uur stond de actie al op 119.678,12 euro en inmiddels al op ruim een kwart miljoen, zo meldt Vitesse via social media.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties