Ongeloof na bizarre taferelen in Turkse topper: 'Met verbazing zitten kijken, stelletje mongolen'

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 21:55
copyright proshots 24724696
De beelden van de rellen na afloop van het duel tussen Trabzonspor en Fenerbahçe gaan de hele wereld over. Supporters van de thuisploeg vielen spelers van de bezoekende partij aan en dat leidde tot vechtpartijen. Fenerbahçe overweegt om uit de nationale competitie te stappen. Aan tafel van Rondo, het voetbalpraatprogramma van Ziggo Sport, wordt er uitgebreid gesproken over de bizarre taferelen.
Nadat Fenerbahçe de wedstrijd met 2-3 over de streep trok vierden de spelers feest op het veld. Nadat de eerste supporter het veld betrad en in gevecht raakte met een speler van Fenerbahçe was het hek van de dam. Tientallen supporters bestormden het veld en gingen de confrontatie aan met de spelers. Arthur Numan geeft aan niet te snappen waarom de spelers niet snel naar binnen zijn gerend. 'Ik heb met verbazing zitten kijken. Ook dat ze op het veld bleven staan. Je ziet een stelletje mongolen het veld op komen. Als je dit meemaakt probeert je toch zo snel mogelijk van het veld te rennen richting te catacomben?', luidt de reactie van de oud-PSV'er.
Een aantal spelers van Fenerbahçe deelden raken klappen en schoppen uit. Numan begrijpt deze reactie. 'Ik geef ze geen ongelijk. Stelletje randdebielen zijn die supporters.' Ook tijdens het duel ging het al enkele malen de mist in. Zo werd Dusan Tadic bekogeld en geraakt op het hoofd. Youri Mulder voelde tijdens het duel de bui al hangen. 'Ik heb de wedstrijd live zitten kijken. Het werd steeds erger en erger. Dan zou het slimmer zijn als de scheidsrechter het duel had gestaakt, maar ook dat spelers van de tegenpartij zo snel mogelijk het veld af gaan.'

Nederlander deelt flinke trap uit

Voormalig FC Twente-speler Jayden Oosterwolde speelde mee in het duel tussen Trabzonspor en Fenerbahçe. Op beelden is te zien dat de Nederlander een flinke trap tegen het hoofd van een supporter geeft. Hoe kijken de analisten hier naar? 'Het geweld is nooit goed te keuren', begint Ruud Gullit. 'Maar je weet niet wat je doet in een situatie waarin je aangevallen wordt', toont Gullit enigszins zijn begrip voor de reactie van Oosterwolde.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties