Luuk de Jong wijst spits aan voor komend EK: 'Altijd de beste spits van Nederland'

Sportnieuws
vrijdag, 01 maart 2024 om 9:44
luuk de jong
Van Luuk de Jong is bekend dat hij zich niet meer op zal laten roepen voor het Nederlands elftal. Maar Voetbal International vroeg aan de huidig topscorer van de Eredivisie wie hij graag in de spits ziet spelen bij Oranje. Ronald Koeman vertelde begin februari bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN dat De Jong definitief niet terug zal keren bij Oranje.
'Dat is een goede vraag', begint de zuchtende De Jong. 'Kijk, voor mij is een topfitte Memphis Depay altijd de beste spits van Nederland. Je hebt natuurlijk altijd jongens die ook goed bezig zijn zoals Brian Brobbey. Die maakt ook een hele goede ontwikkeling door en dat vind ik ook een hele goede teamspeler. Hij is natuurlijk echt een aanspeelpunt, waar je goed omheen kan spelen. Dat kan met jongens die veel bewegen ook nog goed uitpakken.'
De Jong licht Joshua Zirkzee ook nog uit. 'Hij doet het heel goed in het buitenland, dus ik ben heel erg benieuwd hoe ze dat gaan doen.' Vrijdagmiddag om 13.00u wordt de voorselectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Oranje speelt 22 maart in eigen land tegen Schotland en gaat 26 maart op bezoek bij Duitsland. De verwachting is dat de aankomende selectie niet veel zal afwijken van de definitieve selectie voor het EK wat van 14 juni tot 14 juli wordt gehouden in Duitsland.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties