Loting Champions League: Real Madrid loot Manchester City, Frenkie de Jong tegen Kylian Mbappé

Sportnieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 12:30
champions league
Om 12:00u in het Zwitserse Nyon is de loting voor de kwartfinale van de Champions League verricht. John Obi Mikel, die in 2012 de Champions League won met Chelsea, koppelde de acht overgebleven ploegen aan elkaar. Het leverde enkele op papier spectaculaire affiches op.
Allereerst koppelde de oud-middenvelder Arsenal aan Bayern München. Het verleden geeft natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar de laatste drie keer dat dit duel op het programma stond won Bayern allemaal met 5-1 of 1-5.
Recordkampioen Real Madrid moet het opnemen tegen de winnaar van vorig jaar Manchester City. In de halve finale van zowel 2022 als 2023 stonden beide ploegen ook tegenover elkaar, en de winnaar van het tweeluik werd uiteindelijk kampioen.
Atlético Madrid neemt het op tegen Borussia Dortmund, dat PSV uitschakelde in de vorige ronde. De club van Memphis Depay won na strafschoppen van de verliezend finalist van vorig jaar Internazionale. In de groepsfase van het seizoen 2018/2019 wonnen beide ploegen eenmaal van de ander.
Het laatste affiche gaat tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona. De Franse topclub snakt naar een Champions League op het palmares en moet het nu opnemen tegen het in financieel zwaar weer verkerende Barcelona. In de vorige ronde won PSG van Real Sociedad en Barcelona van Napoli.

Wanneer worden de wedstrijden gespeeld?

De heenwedstrijden zijn op 9 en 10 april, de returns volgen een week later op 16 en 17 april. De halve finales vinden plaats op 30 april en 1 mei. Daarin neemt de winnaar van Atlético Madrid/Borussia Dortmund het op tegen de winnaar van Paris Saint-Germain/FC Barcelona, terwijl de andere halve finale gaat tussen de winnaar van Arsenal Bayern/München en Real Madrid/Manchester City

Volledige loting Champions League:

Arsenal-Bayern München
Real Madrid-Manchester City
Atlético Madrid-Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain-FC Barcelona

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties