Uitslagen Champions League: PSV sneuvelt na nederlaag tegen Dortmund

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 22:52
copyright proshots 24655467
Voor PSV wacht woensdagavond een cruciale ontmoeting in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz moet door de 1-1 in Eindhoven winnen van Borussia Dortmund om niet te worden veroordeeld tot uitschakeling of een verlenging en eventuele penalty's. Voor FC Barcelona wacht dinsdag precies hetzelfde scenario, al speelt Barca tegen Napoli wel thuis. Inter kan de kwartfinales over de streep trekken tegen Atlético Madrid (1-0), terwijl Arsenal voor een pittige opgave staat tegen Porto (0-1). Sportbookies waagt zich weer aan een rijtje voorspellingen en houdt dinsdag en woensdag het uitslagenschema bij.

Programma achtste finales Champions League

WedstrijdUitslag (heenwedstrijd)
Dinsdag 5 maart
21.00u Bayern München-Lazio Roma3-0 (0-1)
21.00u Real Sociedad-PSG1-2 (0-2)
Woensdag 6 maart
21.00u Manchester City-FC Kopenhagen3-1 (3-1)
21.00u Real Madrid-RB Leipzig1-1 (1-0)
Dinsdag 12 maart
21.00u Arsenal-FC Porto1-0 (0-1) * Arsenal wint na strafschoppen
21.00u FC Barcelona-Napoli3-1 (1-1)
Woensdag 13 maart
21.00u Borussia Dortmund-PSV2-0
21.00u Atlético Madrid-Inter3-1 (0-1) * Atlético door na strafschoppen 

Sportbookies voorspelt

Arsenal-FC Porto
Arsenal had alle gelegenheid om twee weken terug met een resultaat terug te keren naar Londen, maar dankzij een goal in de slotfase zitten de Gunners in een lastig parket. Toch moet het bijzonder lopen wil de ploeg van Mikel Arteta zijn rug in eigen huis niet rechten. Vleugelaanvaller Bukayo Saka lijkt weer fit genoeg om het verschil te maken, terwijl Martin Ødegaard (die eerste sinds enkele weken) en Damien Rice vorm tonen op het middenveld. Mocht het taai gaan, dan heeft Arsenal met Gabriel en William Saliba ook nog de nodige kopkracht achter de hand.
Onze voorspelling: 2-1
FC Barcelona-Napoli
In ieder ander scenario zouden we hier zonder al teveel twijfel een overwinning voor FC Barcelona invullen, maar het loopt niet bij de ploeg van de vertrekkende Xavi. Bevliegingen van grandioze 'youngster' Lamine Yamal moeten vaker het verschil maken dan gezond zou zijn, en in La Liga heeft Barca het al weken lastig tegen (op papier) mindere tegenstanders. De vraag is of zich dat dinsdag ook wreekt tegen het geraffineerde Napoli, dat zelf ook een beduidend minder seizoen draait. De voorspelling die dan het meest voor het grijpen ligt, is dat beide ploegen net als in Napels aan elkaar gewaagd zullen zijn. Hoe dat gaat aflopen? Misschien wel met penalty's.
Onze voorspelling: 1-1
Borussia Dortmund-PSV
Als iemand de krachten van Borussia Dortmund kent, is het Peter Bosz, maar dat PSV in Eindhoven niet zegevierde, baart toch zorgen. Als beide ploegen (zoals verwacht) weer offensief voor de dag gaan komen, kan het een leuke wedstrijd worden. Dortmund is in dat scenario alleen wel licht in het voordeel. PSV mag hopen dat Luuk de Jong het team met zijn ervaring bij de hand neemt.
Onze voorspelling: 3-2
Atlético Madrid-Inter
De twee meest klinische ploegen van deze speelronde zijn op het moment dat het erom spant nooit vies van resultaatvoetbal, en precies daarom heeft Inter in Madrid een gouden voordeel. Atlético moét aanvallen, maar is het gogme van (de van een blessure herstelde) Antoine Griezmann voldoende om de defensie van Inter te verrassen?
Onze voorspelling: 0-0

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties