Armste tegen de rijkste Premier League-club levert 8 doelpunten op

zaterdag, 03 februari 2024 om 19:53
luton town
Newcastle United is afgelopen zaterdag verder achterop geraakt in de strijd om een Champions League-ticket. Ondanks een intens voetbalgevecht op eigen terrein slaagde het team van manager Eddie Howe er niet in om Luton Town in de Premier League te verslaan: 4-4. Hierdoor staat Newcastle teleurstellend op de negende plaats in de Engelse competitie, terwijl promovendus Luton de zestiende plek bezet.
Newcastle, met Sven Botman in het hart van de verdediging, opende al in de zevende minuut de score. Shane Longstaff kwam tegen een lage, harde voorzet van Kieran Trippier aan: 1-0 voor de thuisploeg. Een kwartier later stond het echter alweer gelijk. Een vrije trap werd richting het doel gekopt, waar Gabriel Osho klaarstond om de bal onder de lat binnen te knikken: 1-1.
Die stand bleef echter niet lang op het scorebord staan, want uit een tegenaanval kwam Newcastle in de 23e minuut op 2-1. Anthony Gordon sprintte richting het doel van Luton, schoot, maar zag doelman Thomas Kaminski de bal pareren. De rebound belandde echter alsnog in het net, en opnieuw was Longstaff de held. Vlak voor rust zorgde Ross Barkley voor de 2-2. Hij kreeg de bal via keeper Martin Dúbravka voor zijn voeten en schoot eenvoudig raak.

De tweede helft

Zo spectaculair als de eerste helft kon haast niet nogmaals, maar de tweede helft stelde ook niet teleur. Door een benutte strafschop van Carlton Morris (na een overtreding van Dan Burn) en een schot in de lange hoek van Elijah Adebayo stond Luton na ruim een uur plotseling met 2-4 voor.
Maar The Magpies wisten de achterstand op miraculeuze wijze nog om te draaien, zoals Trippier bewees in de 67e minuut. Hij scoorde na een prachtige voorzet met de buitenkant van de voet van Bruno Guimarães.
Zeven minuten later kwam voor de vierde keer deze wedstrijd een gelijke stand op het scorebord te staan. Een gecontroleerd schot van afstand van Harvey Barnes deed St. James' Park ontploffen: 4-4. Verder kwam Newcastle echter niet.
Luton Town heeft het laagste spelersbudget van alle clubs uit de Premier League, terwijl Newcastle United na de overname door the Public Investment Fund uit Saudi-Arabië de rijkste club ter wereld werd. Tegen alle verwachting in wist Luton dus toch een punt te pakken.