Kwakman snapt niets van Ajax-uitblinker: 'Met zijn kwaliteiten moet je dat veel vaker doen'

zondag, 12 mei 2024 om 15:44
bergwijn
Steven Bergwijn was hoogstpersoonlijk met een hattrick verantwoordelijk voor de volledige doelpuntenproductie in de eerste helft van Ajax-Almere City (3-0). De aanvoerder van de thuisploeg dribbelde bij de 3-0 langs meerdere spelers, iets wat hij van de analisten in de studio van ESPN vaker mag doen.
'Hij dacht: het EK komt eraan, lets go dan maar', zo opent presentator Jan Joost van Gangelen in de rust van speelronde 33. 'Alle drie mooie goals', zo wordt er gereageerd, waarna Marciano Vink de tweede treffer, een prachtige volley van een meter of twintig, de mooiste vindt. Volgens de analist is het een kandidaat voor doelpunt van de week.
Kees Kwakman wil vooral de derde treffer eruit lichten, waarin Bergwijn de bal op zo'n 35 meter van het doel ontving en na een dribbel langs meerdere spelers scoorde. 'Dit zie je hem toch veel te weinig doen. Ga maar gewoon een keer lopen met die bal en maak die actie. Als je zo snel en sterk bent... met die kwaliteiten moet hij dat gewoon veel vaker doen.'
Dankzij de drie doelpunten van Bergwijn en de ruststand bij NEC-Feyenoord (0-1) lijkt de vijfde plaats relatief veilig voor de Amsterdammers. Die plaats zorgt ervoor dat Ajax de playoffs kan overslaan en direct (de kwalificaties voor) Europees voetbal in gaat.