Kroes moet pijnlijke knoop doorhakken bij Ajax: 'Ligt gevoelig, status wordt onderschat'

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 12:13
copyright proshots 24713849
Alex Kroes is nu bijna twee weken bezig aan een monsterklus als algemeen directeur van Ajax. Er liggen diverse dossiers klaar. Zo moet er een hoofdtrainer komen, een goede selectie, de situatie intern moet beter worden en er moet een nieuwe technisch directeur aan worden gesteld. Met laatstgenoemde functie is Kroes druk bezig.
Voetbal International pakte dinsdag uit met het nieuws dat Ajax de 37-jarige Christoph Vivell wel zag zitten. De beoogd technisch directeur zit momenteel zonder club, maar bekleedde al diverse functies bij clubs als Red Bull Salzburg en RB Leipzig. Ook is hij al sportief directeur van Chelsea geweest. Het is een man met veel ervaring. Klein detail, wat zeker in zijn nadeel kan werken: het is een Duitser. En dat zal niet iedereen bij Ajax kunnen pruimen. 

Ligt zeer gevoelig

Dat ziet ook club-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad. In de AD Voetbalpodcast zegt hij er het volgende over. 'Een buitenlandse directeur transfers bij Ajax ligt gevoelig. Ze zijn bevreesd voor een onbekende buitenlandse naam, omdat ze willen voorkomen dat iemand de status en alles wat erbij komt kijken bij zo’n grote club onderschat. Die gevoeligheid heeft de nieuwe directeur Alex Kroes ook ondervonden, maar hij neigt naar een buitenlandse directeur na de zomerperiode.' 

Dappere keuzes zijn nodig

Kroes liet tegenover Ziggo Sport weten komende zomer zelf de verantwoordelijkheid te nemen over de transferzaken. De focus zal dus in eerste instatie op een nieuwe trainer liggen, dat lijkt Inan ook een goed idee. 'Die zoektocht is ook minder riskant. Met de nieuwe trainer gaat hij in het voorjaar de selectie uitbalanceren. Er zijn ook gewoon weinig geschikte Nederlandse technisch directeuren. Ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat Kroes uiteindelijk de positie van directeur transfers in gaat vullen met een buitenlander die daar zijn sporen heeft verdiend.' Kroes is nu amper twee weken bezig, maar staat voor lastige keuzes.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties