VI denkt dat Ajax voor Nederlandse trainer gaat en noemt acht kandidaten

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 18:01
copyright proshots 11774457
Voetbal International denkt dat Ajax een Nederlandse trainer aan gaat stellen. De krant heeft in een uitgebreid artikel de acht in hun ogen beste opties op een rijtje gezet, met daarbij een groot aantal vakmensen die nu nog als assistent-trainer op het veld staan bij hun club. Opvallend genoeg is huidig interim-trainer John van 't Schip geen kandidaat.
Het vakblad denkt dat er met Kelvin de Lang, Marijn Beuker en Alex Kroes, alsmede een gelouterde Raad van Commissarissen bestaande uit onder meer Michael van Praag, Leo van Wijk, Danny Blind en adviseur Louis van Gaal weer een topclubwaardige fundering ligt. Ajax zou bovendien een specialist in spelhervattingen willen toevoegen aan de technische staf, de nieuwe hoofdtrainer krijgt inspraak in het transferbeleid, het verwachtingspatroon is laag en diegene mag waarschijnlijk een eigen assistent meenemen.
Daarom staan er volgens VI veel kandidaten te springen om bij Ajax aan de slag te gaan. Graham Potter werd in de media al genoemd als mogelijke kandidaat, maar Ajax zal waarschijnlijk niet bij hem uit gaan komen. 'Hoewel de deur voor een buitenlander niet bij voorbaat dicht zit, gaat de voorkeur wel uit naar een Nederlander die bekend is met de filosofie en identiteit van Ajax. Het wordt een keuze van Kroes, maar cruciaal is dat het een breed gedragen beslissing wordt, waar met name Blind en Van Gaal zich in kunnen vinden', zo denkt VI.

De acht namen van Voetbal International

Wie blijven er dan over die aan deze kwalificaties voldoet? Het lijstje van VI bevat Pascal Jansen (clubloos), Pepijn Lijnders (assistent-trainer bij Liverpool), Albert Stuivenberg (assistent-trainer bij Arsenal), Joseph Oosting (hoofdtrainer bij FC Twente), Frank de Boer (clubloos), Mitchell van der Gaag (assistent-trainer bij Manchester United), Dick Schreuder (hoofdtrainer bij CD Castellón) en Dave Vos (hoofdtrainer bij Jong Ajax).
Duidelijk is dat geen van deze namen vooralsnog onomstreden zijn. Voor Lijnders en Stuivenberg geldt dat zij als hoofdtrainer weinig ervaring hebben. Bij Van der Gaag moet Ajax waken dat niet hetzelfde gebeurt als bij Alfred Schreuder, die een goede assistent was maar geen goede hoofdtrainer, terwijl Dick Schreuder last kan hebben van het feit dat hij de broer van Alfred is. Frank de Boer is sinds zijn landstitels bij Ajax overal mislukt, Jansen zou niet goed genoeg zijn voor AZ, hoezo dan wel voor Ajax en Oosting heeft nog een contract bij FC Twente en gaat met de Tukkers waarschijnlijk de Champions League in.
Blijft over Vos. VI zegt het volgende over de oefenmeester. 'Dat Dave Vos ooit hoofdtrainer van Ajax 1 wordt, staat in de sterren geschreven.' Dat komt onder meer doordat je de hand van de trainer ziet bij Jong Ajax en dat hij ondanks heel veel wisselingen in zijn selectie attractief voetbal speelt. Zijn potentie is duidelijk, alleen is het al het juiste moment om hem voor de leeuwen te gooien? Is een 'veiligere' keuze om eerst assistent-trainer bij Ajax 1 te worden niet beter, om een Heitinga-scenario te voorkomen? Die keuze is aan algemeen directeur Kroes.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties