Transfergoeroe Fabrizio Romano bevestigt: 'Hij staat op shortlist om nieuwe trainer van Ajax te worden'

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 23:23
copyright proshots 23403599
Eén van de prangende vragen de komende tijd in Amsterdam zal gaan zijn wie de nieuwe hooftrainer gaat worden vanaf het seizoen 2024/25. Woensdag meldde Voetbal International al dat de kans groot is dat de nieuwe trainer van Nederlandse komaf zal zijn. Transfergoeroe Fabrizio Romano bevestigt woensdag dat Pepijn Lijnders op een shortlist staat.
De naam van Lijnders, die momenteel nog actief is als assistent van Jurgen Klopp bij Liverpool, zingt al enige weken rond in Amsterdam. Britse media wisten in februari al te melden dat Lijnders hoog op het verlanglijstje van de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes staat. Er zouden zelfs al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Lijnders en een afvaardiging van Ajax.
Aan de zijde van Klopp heeft Lijnders grote successen geboekt bij Liverpool. Als hoofdtrainer heeft hij echter nog weinig ervaring. In 2018 werd Lijnders aangesteld als eindverantwoordelijke bij NEC, maar dat dienstverband duurde slechts vijf maanden.

Kroes wil snel handelen

Kroes, die op 15 maart is begonnen aan zijn job als algemeen directeur bij Ajax, wil de positie van hoofdtrainer zo snel mogelijk invullen. Een grote schoonmaak binnen de selectie is nodig voor het komende seizoen en moet in goed overleg met de nieuwe trainer plaatsvinden. Enkele andere namen die de revue al zijn gepasseerd zijn Frank de Boer, Pascal Jansen, Mitchell van der Gaag en Dick Schreuder.

⚪️🔴🇳🇱 Pep Lijnders, one of the names in the shortlist at Ajax as potential new manager for next season. Lijnders, under consideration at the club as @_pauljoyce called — but still waiting on decision. For sure, he’ll leave Liverpool with Klopp and he’s not staying in any case.

Image
13.9K
Reply

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties