Koemans keuze gekraakt: 'Hij hoort in de basis van Oranje, hij heeft alles wat we missen'

Sportnieuws
zaterdag, 23 maart 2024 om 15:47
koeman
Donyell Malen moest vrijdagavond tegen Schotland (4-0) genoegen nemen met een invalbeurt bij het Nederlands elftal, maar de zestien minuten die hij van bondscoach Ronald Koeman kreeg, waren zeer overtuigend. De analisten van de NOS Voetbalpodcast pleiten voor een plek in de basisopstelling voor de rechtsbuiten van Borussia Dortmund.
Malen tikte in de 86ste minuut de 4-0 binnen na een prachtige pass van Tijjani Reijnders. Enkele minuten later passeerde hij met een individuele actie twee Schotten, waarna hij Teun Koopmeiners met een slimme pass vogelvrij voor de keeper zette. Laatstgenoemde benutte het buitenkansje echter niet en schoot over. Commentator Jeroen Grueter noemt die actie van Malen ondanks dat het geen resultaat opleverde 'het hoogtepunt van de wedstrijd'.
Jeroen Elshoff vindt dat Malen zijn visitekaartje heeft afgegeven. 'Ik vind dat Malen in de basis van het Nederlands elftal thuishoort. Hij heeft scorend vermogen, snelheid, diepgang, hij kan mensen passeren, hij heeft alles wat we nog een beetje missen.' Bovendien benadrukken beide commentatoren dat basisspeler Xavi Simons andermaal zwaar tegenviel. 'We hebben nu een alternatief: Malen.'

'Wijnaldum onzichtbaar'

Ze zijn ook van mening Georginio Wijnaldum en Cody Gakpo tegen de Schotten een afwezige indruk maakte, ondanks dat de linksbuiten twee assists leverde en Wijnaldum uit één daarvan de 2-0 binnenkopte. Elshoff denkt echter dat dit bij het spel van de middenvelder van Al-Ettifaq hoort. 'Wijnaldum maakt in veel interlands gevoelsmatig een wat onzichtbare indruk. Maar dan staat hij na de wedstrijd toch weer op het scorebord.'
Grueter sluit zich hierbij aan en ziet dat Koeman daar weinig alternatieven voor heeft: 'Hij weet precies wanneer hij waar moet verschijnen, dat is een klasse die Koeman niet veel in zijn selectie heeft.' Arman Avsaroglu begrijpt ook wel waarom Koeman Wijnaldum graag opstelt. 'Reijnders en Frenkie de Jong zijn geen scorende middenvelders. En een middenveld zonder doelpunten is niet prettig.' Overigens scoorde Reijnders de 1-0.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties