Respectloze Valentijn Driessen gefileerd: 'Hij is al geruime tijd een parodie van zichzelf'

Sportnieuws
zondag, 24 maart 2024 om 16:29
copyright proshots 1616812
Een vraag die Valentijn Driessen aan bondscoach Ronald Koeman stelde na afloop van de wedstrijd tegen Schotland heeft op social media voor de nodige verbazing gezorgd. De journalist van De Telegraaf vroeg of Koeman 'niets beters had' dan Xavi Simons, die in zijn ogen teleurstelde. Op X lijkt de tendens te zijn dat De Telegraaf ook 'niets beters heeft' dan Driessen.
Simons kreeg tegen Schotland opnieuw het vertrouwen van Koeman, maar beschaamde dat. De twintigjarige aanvallende middenvelder werd na afloop live op televisie zelfs bekritiseerd door Koeman. 'Ik vond dat hij in deze wedstrijd te veel risico nam vanuit zijn acties. Er zijn momenten dat het niet kan, want dan zijn er heel veel spelers bij elkaar. Dan moet je vaster aan de bal zijn. Xavi was een van de spelers die gewoon veel te veel balverlies had', zei de bondscoach bij de NOS over zijn pupil.
Driessen wilde nog meer negatieve antwoorden van Koeman ontlokken en stelde de volgende vraag aan de bondscoach. 'Hoeveel krediet houdt Xavi Simons? Want volgens mij is hij nu tien keer bij jou in de basis gestart van de elf keer. Heb je niks beters?' De bondscoach hapte niet toe. 'Nou, ik denk dat we best ook nog andere aanvallers hebben die ook kans maken op een basisplaats. Maar het is wel duidelijk dat Xavi bij momenten gewoon te veel balverlies had. Maar dat waren er meer. Ik denk niet dat het terecht is dat we dat moeten richten op een jongetje van 20, 21 jaar', diende de bondscoach de journalist van repliek.

Reacties op X

Bovenstaand fragment, van Driessen die de vraag stelt aan Koeman, wekt op sociale media de nodige verontwaardiging. 'Bij de Telegraaf hebben ze al jaren niks beters…', kaatst iemand de bal terug. 'Dat Valentijn Driessen (een man van 60) denkt dat hij in de positie is om op deze toon de vraag ‘heb je niks beters?’ te stellen over een speler die in de Bundesliga en Champions League op topniveau bij 20 goals direct betrokken is geweest is belachelijk, bizar. En het gekke is nog dat iedereen dit van hem ook gewoon normaal lijkt te vinden”, schrijft iemand anders.
De houding van Driessen begint mensen al langer de keel uit te hangen. 'Valentijn probeert alleen maar de kritische journalist uit te hangen, maar als je goed luistert zegt hij inhoudelijk zelden iets zinnigs. Ik ben al jaren gestopt hem serieus te nemen', schrijft iemand bijvoorbeeld. Een ander schrijft: 'Valentijn is al geruime tijd een parodie van zichzelf. En hij stelt ook nu weer niet teleur. Dat zuigen en treiteren de hele tijd.' Weer een ander vindt dat de toon van Driessen ‘van weinig respect getuigt, wat helaas de norm lijkt in de Nederlandse voetbaljournalistiek’. Ook roepen mensen om de terugkeer van Louis van Gaal, die als bondscoach vaak fel uithaalde naar Driessen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties