Koemans felle kritiek sorteert mogelijk effect: UEFA praat over verruiming EK-selecties

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 13:53
copyright proshots 22695588
De UEFA gaat met Europese bonden en coaches overleggen over de uitbreiding van de EK-selecties. Momenteel mogen landen voor het EK 2024 slechts 23 spelers in hun selectie opnemen, maar Ronald Koeman uitte eerder deze week al felle kritiek op deze beslissing en daar lijkt nu mogelijk toch verandering in te komen.
Op 8 april gaat er een workshop plaatsvinden, waarbij de UEFA in gesprek zal gaan met verschillende landen over een uitbreiding van de selecties. Ronald Koeman zal daar dolgelukkig mee zijn, daar hij al eerder pleitte voor het verruimen naar 26 spelers.

Koemans kritiek

'Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd... Je ziet bij alle landen zoveel blessures. Je gaat naar het einde van het seizoen. Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet', zei Koeman kritisch.
Op het EK 2020 konden landen vanwege de coronapandemie nog beschikken over 26 spelers. Omdat de pandemie nu voorbij is is dat aantal teruggeschroefd naar 23, zoals in 2016 ook het geval was. Voor de oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland hield Koeman vast aan 26 spelers, en hij vond dat geen overbodige luxe. 'We zijn deze periode met 26 spelers begonnen en we eindigen met 22. Op 7 juni moet je de definitieve lijst maken voor het EK. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er wat gebeurt in die negen dagen, wat dan? In deze periode van een week zijn we drie jongens kwijtgeraakt aan blessures, nog buiten Brian Brobbey.'
Een uitbreiding zou goed nieuws betekenen voor spelers als Marten de Roon, Joey Veerman, Micky van de Ven, Jeremie Frimpong, en Brian Brobbey die volgens vele journalisten op het randje van de selectie horen. Er zijn heel veel spelers die nog niet verzekerd zijn van een plekje en met een grote groep moet strijden om de laatste paar plaatsen. Een verruiming naar 26 spelers kan voor hen goed nieuws zijn.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties