Sportbookies kiest: Deze namen gaan sowieso mee naar het EK

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 9:02
nederlands elftal
Dinsdagavond speelde het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Duitsland waarin bepaalde dingen duidelijk zijn geworden. Zo lijkt Nederland in een 5-3-2 formatie te gaan spelen op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Ook zal naar alle waarschijnlijkheid Bart Verbruggen het doel gaan verdedigen. Er staan Ronald Koeman harde keuzes te wachten, vooral omdat een selectie maar uit 23 spelers mag bestaan. Koeman zal er nog alles aan doen om dat tot 26 te krijgen, maar voorlopig is het 23.
Op doel zal Verbruggen staan. Mark Flekken kreeg de kans tegen Schotland en greep die kans ook met twee handen aan door een goede wedstrijd te keepen. Ondanks zijn goede optreden, kreeg zoals vooraf aangegeven Verbruggen de kans tegen Duitsland. En aangezien dat op papier de lastigste wedstrijd was is het logisch om te denken dat Verbruggen ook op het EK zal starten. Bij deze twee zal zich nog een keeper voegen. Als iedereen fit is zal Justin Bijlow meegaan naar Duitsland, maar mocht dat niet zo zijn. Zullen Nick Olij en Marco Bizot naast de telefoon zitten in afwachting van een positief of negatief belletje.

Veel plek, veel spelers 

In de verdediging kan je deze namen al optekenen: Virgil van Dijk, Nathan Aké, Denzel Dumfries, Daley Blind, Matthijs de Ligt en Quilindschy Hartman. Dat zijn al zes namen die de koffer mogen pakken. Dan zitten er nog diverse verdedigers in de wachtkamer. Jeremie Frimpong wist niet te imponeren tegen Schotland, terwijl Lutsharel Geertruida weliswaar de nul hield, maar ook kansen weggaf. Stefan de Vrij viel af en miste dus wederom een interlandperiode door een blessure. Ook Jurriën Timber en Micky van de Ven zullen er bij terugkomst van hun blessures alles aan moeten doen om zich in de EK-selectie te knokken. 

Niet genoeg smaken

Aangezien er maar 23 spelers mogen worden opgeroepen zal er sowieso één iemand heel erg teleurgesteld zijn. Op het middenveld zijn namelijk maar drie plaatsen en veel spelers lijken op elkaar. Door de weinig aantal smaken waaruit Koeman zal moeten kiezen is de kans ook des te groter dan er iemand afvalt. Frenkie de Jong en Tijjani Reijnders kunnen in ieder geval wel alvast hun Oranje spullen in gaan pakken. Jerdy Schouten en Joey Veerman lijken zich ook veilig te hebben gespeeld. Verder moeten Mats Wieffer, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Quinten Timber, en Georginio Wijnaldum wachten op de officiële bekendmaking die op 7 juni plaats zal vinden.

Dringen voorin

In de aanval is er maar voor twee mensen plek. Op één positie lijkt, mits fit, Memphis Depay te gaan spelen. Dat betekent dat er op de andere positie flink geconcurreerd gaat worden. Toch lijken Cody Gakpo, Wout Weghorst, Donyell Malen en Xavi Simons zeker van een plekje in Oranje. Verder hebben we nog Brian Brobbey die in eerste instantie al geselecteerd werd voor Oranje, maar vanwege een blessure moest afhaken. Voor de rest hebben we nog keuze uit: Joshua Zirkzee, Noa Lang, Steven Bergwijn en Thijs Dallinga. Laten we hopen dat iedereen fit zal zijn en dat Koeman zijn ideale selectie samen kan stellen. Nederland trapt zondag 16 juni het EK af tegen Polen.
De spelers die volgens Sportbookies mits fit sowieso zeker zijn van een plek in de EK-selectie:
Keepers: Bart Verbruggen en Mark Flekken
Verdediging: Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Quilindschy Hartman,
Middenveld: Frenkie de Jong, Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten, Joey Veerman.
Aanval: Memphis Depay, Cody Gakpo, Wout Weghorst, Donyell Malen, Xavi Simons.
Voor de overige zeven namen is het nog afwachten, maar wij doen een poging in te schatten wie Koeman meeneemt: Jeremie Frimpong, Justin Bijlow, Micky van de Ven, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum, Brian Brobbey en Mats Wieffer. Mocht Koeman nog drie namen extra mogen selecteren komen daar Lutsharel Geertruida, Teun Koopmeiners en Marten de Roon bij.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties