Koeman ziet Gakpo afhaken en haalt zes extra spelers erbij

Koeman ziet Gakpo afhaken en haalt zes extra spelers erbij

Cody Gakpo is dinsdag niet op de training van het Nederlands Elftal verschenen. De aanvaller van Liverpool ontbreekt wegens 'prettige familieomstandigheden', zo meldt een woordvoerder van de KNVB aan de Telegraaf. Ronald Koeman heeft daarop besloten om zes spelers van Jong Oranje mee te laten doen met de selectie van het 'grote' Oranje. Opvallend genoeg zit daar geen spits bij en roept Koeman twee extra keepers op.

De afwezigheid van Gakpo op de training is een nieuwe domper voor Koeman, die ook al Memphis Depay af zag haken voor de duels om de Nations League. Bovendien was Gakpo de beoogde vervanger voor de aanvaller van Atletico Madrid, zo meldde de Telegraaf al eerder. Verwacht wordt dat de voormalig aanvoerder van PSV snel weer terugkeert op het trainingsveld.

Koeman haalt nu Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber en keepers Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar bij het grote Oranje. Zij spelen als centrale verdediger, linksback, rechtsback, middenvelder en de laatste twee zijn allebei doelman. Het zestal is door Koeman bij de groep gehaald om de aantallen op peil te houden. Opvallend is dat er geen spits bij zit, terwijl Gakpo en Depay afhaakten. De centrumspitsen van Jong Oranje, die luisteren naar de namen Brian Brobbey, Thijs Dallinga en Joshua Zirkzee, krijgen dus geen kans.

Het Nederlands Elftal speelt op 14 juni tegen Kroatië in de halve finale van de Final Four van de Nations League. Jong Oranje begint op 21 juni aan het jeugd-EK in Georgië en Roemenië. De ploeg van Erwin van de Looij is ingedeeld in een poule met België, Portugal en gastland Georgië.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties