Puzzelen voor Koeman; Memphis Depay mist Nations League-wedstrijden

Sportnieuws
maandag, 05 juni 2023 om 16:04
depay
Memphis Depay heeft zich afgemeld voor het Nederlands Elftal. De 88-voudig international mist het duel met Kroatië op 14 juni en het duel om de eerste of derde plaats op 18 juni. Depay heeft teveel last van zijn hamstringblessure, die hem al maanden aan de kant houdt. Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op, waardoor de selectie nog maar uit 25 spelers bestaat.
Het ontbreken van Depay is een zware aderlating voor Koeman. De sterspeler was in 88 interlands al goed voor 44 doelpunten en staat vrijwel altijd in de basis. Depay liep de hamstringblessure op in het duel tegen Gibraltar om de kwalificatie voor het EK 2024. Hij kwam toen eenmaal tot scoren.
Al op 30 april leek Depay hersteld van zijn blessure, toen hij 11 minuten voor tijd in mocht vallen tegen Real Valladolid en zelfs een doelpunt scoorde. Sindsdien zat de 29-jarige aanvaller van Atletico Madrid niet meer bij de selectie. Hij kan zich nu gaan richten om aan het begin van het nieuwe seizoen helemaal fit te zijn. Begin juli, over een maand, begint Atletico Madrid aan de voorbereiding.
Extra zuur voor de aanvaller is dat de Final Four van de Nations League in Nederland plaatsvindt. Op 14 juni speelt Nederland tegen Kroatië in de Kuip, een dag later spelen Spanje en italië in de Grolsch Veste. In het stadion van FC Twente vind op 18 juni de troostfinale plaats, de Kuip is even later het decor voor het duel om de titel.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties