Wijnaldum bewijst in Europa League-finale het ongelijk van Ronald Koeman

Sportnieuws
vrijdag, 02 juni 2023 om 17:01
wijnaldum
AS Roma verloor na strafschoppen de finale van de Europa League van Sevilla en de Italiaanse media zijn daar nog altijd vrij verbolgen van. Vooral Georginio Wijnaldum krijgt ervan langs. De middenvelder mocht in de zeventigste minuut invallen, maar kwam amper in het spel voor.
Hij was misschien wel de meest controversiële speler die Ronald Koeman begin maart dit jaar opriep voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar. Wijnaldum speelde pas op 28 februari zijn eerste volledige wedstrijd voor AS Roma van dit seizoen, na ruim een halfjaar geblesseerd te zijn geweest. Zijn laatste interland dateerde van maart 2022, onder Louis van Gaal zat hij in juni 2022 al niet meer bij de selectie wegens een gebrek aan speeltijd.
Dat maakte Koeman niet uit. Ondanks dat Wijnaldum al een jaar niet meer in beeld was bij Oranje en pas één volledige wedstrijd had gespeeld zat hij 'gewoon' in de voorselectie en later definitief bij het Nederlands Elftal. Hij deed zelfs direct 90 minuten mee tegen Frankrijk. Ook nu zit hij bij de selectie, waarbij Koeman meer vast lijkt te houden aan prestaties uit het verleden en sentiment dan dat hij rekening houdt met de vorm van zijn spelers.
Want zelfs nu de 32-jarige middenvelder bij AS Roma regelmatig aan de bak komt, houdt het nog niet over. Wijnaldum kwam in de 68ste minuut in de ploeg voor Paulo Dybala, maar was in de Europa League-finale grotendeels onzichtbaar. In de ongeveer zestig resterende minuten (blessuretijd meegerekend), kwam hij tot vijftien balcontacten, een keer elke vier minuten. Zijn passnauwkeurigheid was 69% en hij won geen enkel duel. Voor een middenvelder ontluisterende cijfers.
De Italiaanse media is bikkelhard voor de 88-voudig international. De krant La Repubblica geeft Wijnaldum een 4 voor zijn optreden. Hij krijgt een 5.5 van Il Giornale, dat zijn optreden met de volgende woorden omschrijft: 'Hij had een negatieve invloed had op het spel vanaf het moment dat hij in het veld kwam.' Van La Gazzetta dello Sport en Il Corriere dello Sport krijgt de oud-speler van PSV en Feyenoord een 5. Een krappe onvoldoende lijkt mee te vallen, maar het is het laagste cijfer van alle AS-Romaspelers van die twee kranten.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties