Streep door het EK 2024 voor oud-Ajacied door zware kruisbandblessure

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 21:21
copyright proshots 24216681
Een drama voor Sven Botman. De verdediger van Newcastle United liep afgelopen zaterdag in het FA Cup-duel met Manchester City een blessure aan de knie op. Onderzoek heeft uitgewezen dat de oud-speler van onder meer Ajax en sc Heerenveen zijn kruisband heeft gescheurd en tussen de zes en negen maanden uitgeschakeld is. Daarmee kan er voor Botman een streep door het EK 2024 worden gezet.
Het seizoen 2023/24 wordt voor Botman gekenmerkt door blessureleed. In september raakte de centrale verdediger al geblesseerd aan zijn knie. Destijds was een operatie niet nodig en maakte Botman na drie maanden afwezigheid zijn rentree in de hoofdmacht van Newcastle United.
In de Premier League maakte Botman sinds zijn komst bij 'The Magpies' indruk en ook na zijn absentie van drie maanden werd hij snel weer een vaste waarde in het team. Botman had goede hoop dat hij door zijn uitstekende prestaties opgeroepen zou gaan worden voor de definitieve selectie van Oranje voor het EK 2024 dat gespeeld wordt in Duitsland.

Streep door EK 2024

Door die droom kan nu definitief een dikke streep worden gezet. Bondscoach Ronald Koeman had Botman al niet opgeroepen voor de twee oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Vorig jaar riep Koeman Botman wel al op voor de duels in de Finals van de Nations League. Destijds maakte de verdediger geen minuten in het shirt van Oranje.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties