Programma vriendschappelijke wedstrijden Oranje: Koeman over middenvelddilemma en uitvallen Brobbey

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 17:05
koeman
Het zijn 'maar' vriendschappelijke wedstrijden, en toch kunnen de volgende twee wedstrijden van het Nederlands elftal wel eens cruciaal blijken. In aanloop naar het EK voetbal in Duitsland oefent de selectie van bondscoach Ronald Koeman tegen Schotland en Duitsland, en de 'vaste elf' van Oranje staan op dit moment alleszins ter discussie. Dat komt ook omdat Frenkie de Jong, normaal gesproken een vaste kracht op het middenveld, vanwege een blessure ontbreekt. Sportbookies volgt Oranje richting het EK en zet op een rijtje wanneer het elftal zijn vriendschappelijke wedstrijden precies afwerkt.
Nu de laatste competitieduels richting de geplande interlandperiode zijn afgewerkt, kunnen de Oranje-internationals zich weer als vanouds in Zeist komen melden. Eén speler die dat last minute niet zal doen, is Brian Brobbey, die tijdens Sparta-Ajax (2-2) uitviel met een hamstringblessure. 'Dat is teleurstellend', erkende Ronald Koeman maandagmiddag tijdens een eerste persconferentie. 'Het was al meerdere weken duidelijk dat Brobbey niet superfit was (...) Maar hij is van de club Ajax. Ik kan niet zeggen hou m er buiten en zorg dat-ie fit is voor het EK.'

Twee sterke opponenten

Het is duidelijk dat Oranje buur-en organisatieland Duitsland als sterkste oefenopponent treft. Toch moet ook Schotland niet worden onderschat. Het team van bondscoach Steve Clarke zit op het EK bij Duitsland in de poule en leunt de laatste jaren op een mix van jong (Premier League-talent) en ruwe ervaring.

Felbegeerde positie

Wie er in de twee wedstrijden tegen de EK-gangers zullen worden opgesteld op het middenveld, zal de stemming en verwachtingen richting het eindtoernooi grotendeels bepalen. Dat weet ook Koeman, die maandag nog niet wilde onthullen wie de grootste kans maakt op de positie naast De Jong. 'Ik denk dat ik het wel weet, maar helaas hebben we dat nog niet kunnen zien', hintte de bondscoach wel. Betekent dat dat er kansen liggen voor selectiedebutant Quinten Timber, die tijdens de eerste seizoenshelft furore begon te maken bij Feyenoord? Of gaat Koeman misschien zelfs goochelen met de speler die hem nu al op de nodige kritiek is komen te staan?
'Hij zal een gedeelte van beide wedstrijden of één hele wedstrijd gaan spelen', verklapte de bondscoach alvast met betrekking tot Wijnaldum. Koeman wil Wijnaldum per se in actie zien zodat hij hem beter kan beoordelen. Toen de oud-verdediger een vraag kreeg over Saoedi-Arabië, het land waar de middenvelder momenteel actief is, verwees hij de interviewer door naar KNVB-directeur Nigel de Jong.

Programma vriendschappelijke wedstrijden

Het Oranje-programma voor de komende interlandperiode ziet er als volgt uit:
Wedstrijddag (tijd)WedstrijdUitslag
Vrijdag 22 maart (20.45u)Nederland-Schotland
Dinsdag 26 maart (20.45u)Duitsland-Nederland

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties