Kersverse kampioensschutter lijkt deze zomer nog altijd vrijaf te nemen: 'Ik denk dat hij zichzelf te goed vindt'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 11:00
luuk de jong psv
Het lijkt er nog altijd op dat Luuk de Jong deze zomer gaat genieten van een ruime vakantie. De kersverse kampioensschutter van PSV bedankte in een eerder stadium voor het Nederlands Elftal en is in aanloop naar het EK 2024 nog niet op dat besluit teruggekomen. De heren van Studio Voetbal bespraken op zondagavond wat De Jong zal bewegen om na zo'n successeizoen niet naar een titeltoernooi te willen trekken. Voor de veranderingen waren Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk het een keer met elkaar eens...
In het gezelschap van PSV-icoon Guus Hiddink gaat het tijdens de uitzending in eerste instantie over De Jongs 'aparte, [maar] wijze' beslissing om zich dit seizoen volledig op zijn optredens bij PSV te focussen. 'Die vrije weekenden hebben er misschien juist wel voor gezorgd dat 'ie fitter is', werpt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg richting Hiddink op. 'Voor hemzelf is het een goede beslissing', reageert de voormalige bondscoach.

Tweede supersub

'Dan zeg je, nee, ik doe het niet, omdat je voelt dat het fout kan gaan. Meestal neem je dan [juist] een emotionele beslissing'. Van der Vaart haakt op de kwestie in en komt met een aansluitende verklaring. 'Ik denk ook dat 'ie zichzelf te goed vindt om op de bank te zitten en dan ga je naar het Nederlands elftal en speel je een paar weken niks.' Pierre van Hooijdonk is het met zijn collega eens: 'Ik denk dat hij zich te goed voelt om als tweede pinchhitter op de bank te zitten (verwijzend naar WK-supersub Wout Weghorst, red.)'.

Wissel tegen Sparta

Op het moment van schrijven is de vraag richting de laatste speelronde eerst nog hoe het fysiek met De Jong gesteld is. Waar blessures heel het seizoen uitbleven voor de zuinige spits, voelde hij tijdens de kampioenswedstrijd van zondag wél een fysiek ongemak. De Jong liet zich wisselen en zal voor of na het feestgedruis van maandag ongetwijfeld nader worden geïnspecteerd. Het EK voetbal begint enkele weken nadat de laatste bal in de Eredivisie heeft gerold.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties