Niet iedereen gaat mee in feestgedruis: 'Mensen die Veerman geweldig vinden, moeten dat terugkijken'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 10:36
joey veerman
PSV is zondag voor de 25e keer in de clubgeschiedenis landskampioen geworden en volgens vele mensen is dat meer dan terecht. Diverse spelers worden geroemd om hun prestaties, maar Willem van Hanegem gaat niet mee in de lofzang. In zijn column voor het Algemeen Dagblad is hij kritisch op sterkhouders Luuk de Jong en Joey Veerman. 
Van Hanegem is om te beginnen wél zeer lovend over een zomerse aankoop van de Eindhovenaren. 'De beste speler is voor mij Jerdy Schouten. Hij kon de opbouw vormgeven door in de laatste linie te gaan spelen als dat nodig was. En hij kon op het middenveld spelen. Het is niet zo spectaculair wat hij doorgaans laat zien, maar er gaat weinig mis.' De Kromme heeft voor een andere vaste kracht minder mooie woorden over en waarschuwt PSV.

Zelfde fout als Feyenoord

'En met André Ramalho heeft PSV een matige speler', stelt hij. 'Ik weet dat mensen hem opeens toch goed vinden, maar dat zie je vaak bij clubs die iets winnen. Dan krijgen ze vaak een nieuw contract en zit je er aan vast. Feyenoord had dat met Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin na de titel in 2017.' Afgelopen weken sijpelde naar buiten dat PSV ondanks alle kritiek op Ramalho zijn contract zou willen verlengen.

Overdreven lovend? 

De Feyenoord-legende stoort zich ook aan alle lof die een potentiële EK-ganger ontvangt. 'Ik weet ook dat er een hele meute is die Joey Veerman op een voetstuk plaatsen. Natuurlijk is dat een leuke voetballer en ook hij heeft een goed seizoen achter de rug, maar ik vind ook dat mensen vaak overdrijven bij hem. Het is maar wat je wil zien. Die interland tegen Duitsland in Frankfurt een paar weken geleden. De mensen die hem daar zo geweldig vonden moeten die partij echt nog een keer terugkijken', schrijft hij kritisch. 
Ook PSV-spits De Jong heeft dit seizoen veel lof ontvangen, en kijkend naar de statistieken tot nu toe (27 doelpunten en 15 assists in de Eredivisie, red.) is dat ook wel terecht. Van Hanegem houdt er toch een iets andere mening op na en trapt op de rem. 'Dat Vangelis Pavlidis bij een veel minder elftal meer goals heeft gemaakt, zegt iets. We moeten het allemaal niet overdrijven.' De Kromme is er wel van overtuigd dat PSV lastig te verslaan is. 'En als Noa Lang straks terug is, hebben ze nog meer kwaliteit. Die jongen maakt het verschil. Malik Tillman deed dat soms, maar zoals die jongen verdedigt, dat is wel erg slap. En Hirving Lozano heeft het gewoon nooit gebracht.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties