Journalisten zijn zeker van hun zaak: 'Verstappen gaat er een jaar tussenuit'

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 21:00
copyright proshots 24935889
We staan aan de vooravond van de introductie van de nieuwe sportreglementen binnen de Formule 1. Vanaf 2026 zal het een en ander binnen de sport veranderen met als grootste verandering de auto's. Deze veranderingen brengen veel onzekerheden met zich mee voor de teams én de coureurs. Podcast-host Matt Baker en zijn gasten Karun Chandok en Harry Benjamin bespreken in de Sky Sports F1 Podcast wat de veranderingen zouden kunnen betekenen voor de toekomst van Verstappen.
De toekomst van Verstappen komt ter sprake wanneer de opties voor Ferrari-coureur Carlos Sainz worden besproken. Met ingang van 2025 zal Sainz zijn stoeltje bij de Italiaanse renstal verliezen en zal zijn plaats worden ingenomen door zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Volgens Benjamin is het aannemelijk dat Sainz naar Red Bull Racing gaat. 'Ik kan het voor me zien dat Sainz de vervanging voor Verstappen wordt', zegt hij.

Verstappen wil uitdagingen

'Ik denk dat Sainz liever Verstappen vervangt dan dat hij naast hem (in het team, red.) terechtkomt. Ik denk dat Verstappen er vandoor gaat', vervolgt Benjamin. Zijn uitspraak brengt nogal wat teweeg in de studio. 'Wacht even, zeg je nou dat Verstappen Red Bull zal verlaten?', reageert Baker. 'Ik begin steeds meer die mening te vormen', geeft Benjamin toe.
Red Bull Racing is de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest en dat is Verstappen niet in de koude kleren gaan zitten, vermoedt Benjamin. In februari kwam Christian Horner negatief in het nieuws vanwege grensoverschrijdend gedrag en in mei kondigde ontwerper Adrian Newey aan op te stappen bij het team. 'Verstappen heeft inzicht in alles wat er binnen Red Bull gebeurt. Zoals de aandrijflijn die Red Bull vanaf 2026 zelf zal gaan produceren. En nu Newey bij het team weggaat, zie je dat veel mensen lager op ook beginnen te vertrekken.'
Daarnaast wil Verstappen volgens Benjamin uitgedaagd blijven worden en is dat na zoveel jaar bij Red Bull nog moeilijk te realiseren binnen dat team. 'Ik denk echt dat Verstappen denkt: okay, het is mooi geweest bij Red Bull. Het zou aan het einde van het jaar wel eens tijd kunnen zijn om te vertrekken.'

Een jaar ertussenuit 

Chandok denkt dat Verstappen tot 2025 bij Red Bull zal blijven. 'Ik denk dat Verstappen tot 2025 bij Red Bull blijft. Ik denk dat hij in 2026 een jaar ertussenuit gaat en kijkt wat er gebeurt (binnen de sport, red.). In 2027 kan hij dan elke kant op gaan.' Benjamin is het eens met hem. 'Als er een rijder is die er een jaar tussenuit kan gaan om vervolgens terug te komen is het Verstappen toch wel', zegt hij. 'Verstappen heeft het erover gehad dat hij ambitie heeft om Le Mans en andere races te rijden. Dus ik denk dat hij er een jaar tussenuit gaat en afwacht wie er als beste naar voren komt met de nieuwe reglementen', vervolgt Chandok.
Volgens Chandok zou de keuze in 2027 reuze zijn voor Verstappen. 'Hamilton heeft dan zijn twee jaar bij Ferrari volbracht, 2025 en 2026. (Verstappen, red.) kan dan naar Ferrari gaan. Hij kan ook naar Mercedes gaan in 2027. Hij zou terug naar Red Bull kunnen gaan. Ik denk dat er zo iets kan gebeuren. Waarom zou je jezelf door de groeipijnen van de nieuwe reglementen slepen als je de dingen na een jaar gewoon kan oppakken?' Volgens Chandok zou Verstappen wel in 2025 bij Red Bull blijven rijden als hij het vertrouwen heeft dat de auto hem vijfvoudig wereldkampioen zou kunnen maken.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties