Italië wil met de hulp van vier legendarische nummers tien EK-titel prolongeren

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 14:30
copyright proshots 22795310
Bondscoach Luciano Spalletti hoopt met de hulp van vier iconen van het Italiaanse voetbal zijn spelers te motiveren om de EK-titel te prolongeren. Het gaat om Giancarlo Antognoni (70), Roberto Baggio (57), Alessandro Del Piero (49) en Francesco Totti (47). Zij droegen allemaal het nationale shirt met nummer tien achterop en vierden grote successen met Italië.
Antognoni won het WK in 1982 in Spanje. Baggio leidde Italië in 1994 zo'n beetje hoogstpersoonlijk naar de WK-finale, waarna hij als beste penaltynemer in de historie van de Serie A de beslissende penalty mocht nemen. Baggio miste echter, wat hij het dieptepunt uit zijn loopbaan noemde.
Del Piero scoorde diep in de blessuretijd in de halve finale tegen Duitsland in 2006 en won uiteindelijk het WK. Totti beleefde op het EK 2000 zijn grote doorbraak en gaf op het WK 2006 nog drie assists. Dat zijn hulp ingeroepen wordt door Spalletti is opvallend, daar het AS Roma-icoon in zijn laatste seizoen bij zijn grote liefde amper opgesteld werd door de coach, wat tot meerdere geschillen leidde.

Het masterplan van Spalletti

Desondanks wordt het viertal door Spalletti uitgenodigd om in de voorbereiding op het EK naar Coverciano te komen, waar het nationale team zich zal voorbereiden op het naderende EK. 'Stel je eens voor dat die 40 (vier nummers 10, red.) zouden assisteren bij een van onze trainingsessies. Dat zou de jongens motiveren om hun prestaties te verbeteren. De officiële uitnodiging van de bond volgt binnenkort', aldus Spalletti.
Bij het EK 2020 werkte deze strategie al perfect. Toen werd Gianluca Vialli, een van de beste spitsen van Italië rond de jaren negentig en boezemvriend van toenmalig bondscoach Roberto Mancini als teammanager een van de drijvende krachten achter het gewonnen EK. Dat probeert Spalletti sowieso al te kopiëren, daar de legendarische keeper Gianluigi Buffon ditmaal de teammanager is. Nu wil de coach écht niets meer aan het toeval overlaten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties