’Ajax zowel voorbeeld als spookbeeld voor PSV’

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 12:26
copyright proshots 25153164
PSV heeft tot dusver een indrukwekkend seizoen achter de rug waarin het zondag de landstitel wist te veroveren. Volgens Valentijn Driessen is het succes van PSV te danken aan het geraamte op het veld, ook wordt Peter Bosz in het zonnetje gezet door de vaak kritische journalist.
'Vooral de manier waarop PSV heeft gespeeld, spreekt bijzonder tot de verbeelding. Dat heeft alles te maken met trainer-coach Peter Bosz', begint Driessen in zijn column voor De Telegraaf. 'Hij bracht zijn voetbalvisie mee naar het Philips Stadion en boetseerde een ploeg die zijn filosofie van voetballen in de praktijk kon brengen. Met voetbal volgens de Hollandse School stal hij vele harten. Aan de hand van Joey Veerman, Luuk de Jong, Jerdy Schouten en Olivier Boscagli speelde PSV verzorgd, offensief, dominant voetbal aan de bal met volle druk op de tegenstander bij balverlies.'

Zaadje vorig jaar geplant?

Driessen neemt het op voor Ruud van Nistelrooij die de club vorig jaar één wedstrijd voor het einde verliet. 'In de basis stonden zondag negen spelers van Van Nistelrooy. Volgens critici haalde hij niet alles uit de aanwezige kwaliteiten, maar halverwege de competitie werden smaak- en verschilmakers Cody Gakpo en Noni Madueke onder zijn vleugels weggekocht vanwege de financiële noodzaak.' Op dit moment is de oud-voetballer werkloos en wordt hij nog niet veel genoemd bij andere clubs.

Advies om de grootste te blijven

Driessen ziet dat PSV de rol van Ajax overneemt als het gaat om het 'Bayern München van Nederland worden' en heeft een duidelijk advies. 'Voor PSV wordt het komende zomer belangrijk om de boel zoveel mogelijk bij elkaar te houden, hoe aanlokkelijk het ook is om maximaal te cashen. Architect Veerman en Bakayoko lonken naar een transfer. Aan de bovenkant zou het daarbij moeten blijven, wil Bosz niet een half nieuw elftal moeten formeren. Tegelijk dient PSV aan de onderkant door te selecteren. Weliswaar twee seizoenen te laat, maar eindelijk is er de overtuiging in Eindhoven dat centrale verdediger André Ramalho de club niet verder helpt, maar de groei juist blokkeert.' PSV moet nog op bezoek bij Fortuna Sittard en thuis tegen RKC Waalwijk en dan ziet het seizoen er op. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties