Indrukwekkend Aston Villa legt kapitaalsvernietiging bij Ajax bloot; dit zijn de verschillen

Sportnieuws
zaterdag, 24 februari 2024 om 23:09
copyright proshots 24400452
Ajax speelt in de achtste finales van de UEFA Conference League tegen Aston Villa. En met die loting kunnen de Amsterdammers niet tevreden zijn. De Engelsen verkeren in een uitstekende vorm en strijden dit seizoen in de loodzware Premier League om een Champions League-ticket. Met een achterstand van acht punten op koploper Liverpool zijn de titelkansen ver weg, maar de ploeg van trainer Unai Emery barst van de kwaliteit om voor een stunt te gaan zorgen. Die kwaliteit drukt zich goed uit in de waarde van het team. Vergeleken met Ajax zijn er grote verschillen waarneembaar.
De afgelopen jaren maakte Ajax vele klappers op de transfermarkt. De miljoenen stroomden binnen na transfers van onder meer Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Jurriën Timber, Mohammed Kudus en Antony. Met die laatste transfer was een bedrag van maar liefst 95 miljoen euro gemoeid. Nemen we de huidige selectie van Ajax onder de loep dan zijn de elf spelers die donderdag j.l. aan de aftrap verschenen tegen Bodø/Glimt bijna net zoveel waard als Antony is zijn eentje was op het moment dat hij de overstap maakte naar Manchester United.
Kijkend naar de huidige gegevens van Transfermarkt.nl is Jorrel Hato de meest waardevolle speler die Ajax aan de aftrap had staan in het duel met Bodø/Glimt. Echter steekt het bedrag van 21.8 miljoen euro in schril contrast af tegen de bedragen die de afgelopen jaren de kassa hebben gespekt in Amsterdam. De magere resultaten van dit jaar hebben een grote invloed op de waarde van de spelers en dat moet financieel directeur Susan Lenderink grote zorgen baren.
De totale waarde van de elf spelers die donderdag vanaf minuut één op het veld stonden is 110 miljoen euro. In de volgende ronde van de Conference League wacht met Aston Villa een tegenstander in vorm. Zaterdagmiddag werd er in de Premier League met 4-2 gewonnen van Nottingham Forest. De overwinning brengt Villa voorlopig naar een vierde plaats die aan het einde van dit seizoen recht geeft op directe deelname aan de Champions League.

Grote verschillen met Ajax

In het duel met Nottingham Forest werd duidelijk waar de kwaliteiten van Villa liggen. Het middenveld en de aanval creëerden kans op kans en met Ollie Watkins, Leon Bailey en Douglas Luis heeft het spelers in huis die geen moeite hebben de trekker over te halen. Verdedigend oogt het, ondanks wereldkampioen Emiliano Martinez onder de lat, kwetsbaar getuige de 35 tegendoelpunten. Waarde van het elftal dat zaterdag Nottingham Forest versloeg: 349.6 miljoen euro! Dat zijn bedragen waar Marc Overmars in zijn tijd als directeur niet wakker van lag, maar men in Amsterdam op dit moment alleen maar van kan dromen.

Poll

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties