Huijsen komt met opmerkelijke verklaring voor interlandcarrière bij Spanje

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 11:18
copyright proshots 24322590
Dean Huijsen heeft recentelijk besloten om zijn eerste wedstrijden voor de nationale ploeg van Spanje te spelen. Als gevolg hiervan zal het achttienjarige talent niet langer kunnen uitkomen voor het Nederlands elftal. In een interview met de Madrileense krant Marca heeft Huijsen zijn beweegredenen verteld voor zijn overstap naar een ander voetballand.
De beslissing van Huijsen heeft voor de nodige verbaasde gezichten gezorgd, aangezien hij ruim een jaar geleden nog vastbesloten leek te zijn om voor Oranje te gaan spelen. Hij verklaarde destijds in een gesprek met Voetbal International niet te twijfelen over zijn toekomstige interlandcarrière. 'Thuis spreken we Nederlands en mijn hele familie komt uit Nederland, dus die keuze was niet moeilijk. Spanje was een optie, maar ik ben blij dat ik voor Oranje mag spelen.'
Desalniettemin slaagde de Spaanse voetbalbond er vorige maand in om Huijsen over te halen om voor la Furia Roja te kiezen. De verdediger van Juventus, die momenteel wordt uitgeleend aan AS Roma, maakte afgelopen donderdag zijn debuut voor Jong Spanje in een vriendschappelijk duel tegen Slowakije (0-2 verlies).

Spaanse nationaliteit

In februari werd bekend dat Huijsen de Spaanse nationaliteit heeft aangenomen. 'Ja, ik voel me echt Spaans. Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van het nationale team, omdat ik sinds mijn vijfde in Málaga ben opgegroeid,' laat de centrumverdediger weten.
'Ik droom ervan om met Spanje een prijs te winnen, en hopelijk ook met een club. Ik ben jong, maar op een dag zie ik mezelf daar wel staan. Ik ben achttien jaar oud en heb nog een lange weg te gaan, maar ik werk er elke dag voor.' Deze uitspraken van de verdediger staan lijnrecht tegenover zijn eerdere verklaring omtrent zijn interlandcarrière.

Interesse topclubs

Huijsen heeft ook op het gebied van clubs over interesse niet te klagen. Volgens bronnen van De Telegraaf zijn Borussia Dortmund en Newcastle United momenteel de belangrijkste gegadigden.
Het Duitse Borussia Dortmund ziet in de Spanjaard de mogelijke vervanger voor de ervaren Mats Hummels. Aan de andere kant wil Newcastle United ook graag haar defensie versterken, vooral vanwege de langdurige blessure van Sven Botman. Het lijkt erop dat Borussia Dortmund de voorkeur geniet, aangezien de Duitsers dichter bij Champions League-voetbal zijn dan Newcastle United.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland van Duitsland wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties