Hugo Borst haalt uit naar Ajacied: 'Driekwart van Amsterdam is klaar met hem'

Sportnieuws
dinsdag, 28 maart 2023 om 8:55
copyright proshots 20316438
Hugo Borst snapt niets van het opstellen van Kenneth Taylor tegen Frankrijk. De middenvelder van Ajax was debet aan de 1-0 en werd na slechts een halfuur spelen gewisseld voor Wout Weghorst. Borst is van mening dat Koeman een grote fout maakte met het opstellen van de 20-jarige Ajacied en ziet hem ook liever bij Ajax op de bank belanden. 
Door een vreselijke breedtepass werd het al even gevaarlijk en luttele seconden later kon Taylor niet voorkomen dat Griezmann met een sliding de bal van zijn voet plukte. De Fransman stond sneller op dan de Nederlander en kon daardoor de 1-0 binnentikken. 'Driekwart van Nederland vindt Kenneth Taylor niet geschikt voor het Nederlands elftal', schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Toch stelt Ronald Koeman hem op. Dat zou je sterk kunnen noemen: tegen de verdrukking in je eigen overtuiging laten prevaleren. Adjectieven die je er ook op kunt plakken: stuurs, hardleers, naïef.
De columnist vindt de keuze om met Taylor te beginnen dus allesbehalve sterk. 'Waarom ben je overtuigd van de voetbalkwaliteiten van Taylor? Zelfs in een bloedvorm is hij geen buitencategorie. En helemaal nu: de Ajacied is het hele seizoen niet in vorm. Hij grossiert in het maken van verkeerde keuzes, lijdt meer balverlies dan ooit en los van een assist, een doelpuntje en een geslaagd passje zien we een onzekere jonge voetballer', zo concludeert Borst.
Hij snapt ook niet dat Taylor dit jaar een vaste basisklant is bij Ajax. 'Gek genoeg liep Alfred Schreuder en loopt John Heitinga met hem weg. Ik denk omdat hij zo'n typische trainersvoetballer is. Aan hem kleeft sinds hij in de jeugd bij Ajax indruk maakte en doorbrak een zweem van betrouwbaarheid. Zijn basisvaardigheden zouden zo goed zijn. Tot ergernis van driekwart Amsterdam, dat dit seizoen toch al mokkend in het leven staat.'
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties