Forse kritiek na wanvertoning Oranje: 'Dit was echt ruk. Gevoel is alleen maar slechter geworden'

Sportnieuws
dinsdag, 28 maart 2023 om 8:58
copyright proshots 20346893
Het Nederlands elftal heeft de eerste drie punten in de EK-kwalificatiereeks binnen. In de Rotterdamse Kuip werd Gibraltar met slechts 3-0 verslagen. Het spel van Oranje was van een bedroevend niveau en dat zagen ook de analisten bij de NOS.
Na de oorwassing op vrijdag tegen Frankrijk had een ieder die naar De Kuip was afgekomen voor het treffen met Gibraltar gerekend op een getergd Oranje. Tegen de voetbaldwerg kwam de ploeg van bondscoach Ronald Koeman wederom niet goed voor de dag. In de eerste helft opende Memphis Depay met het hoofd de score, maar daar bleef het ook bij. Na rust scoorde Nathan Aké snel de 2-0 en moest Gibraltar nog 40 minuten door met tien man na een directe rode kaart voor Liam Walker. Pas in de slotminuut maakte Nederland een derde goal via opnieuw verdediger Aké.
De analisten bij de NOS, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk ergerden zich groen en geel aan de wanvertoning van Oranje. 'Ik vond het een hele matige vertoning, gewoon slecht. Tegen zo'n tegenstander zo weinig schoten op doel creeëren. Hier hou ik geen beter gevoel aan over dan het duel van vrijdag', aldus de kritische Van der Vaart. Collega-analist Van Hooijdonk sloot zich bij deze woorden aan. 'Ze wilden de smaak van vrijdag wegspoelen. Maar dat is niet gebeurd. Sterker nog het is alleen maar erger geworden. 3-0 is echt ruk. Tegen tien man nog wel', zegt de zichtbaar teleurgestelde oud-spits van Oranje.
Daar waar een getergd Nederland elftal werd verwacht zag Van der Vaart een inspiratieloos Oranje. 'Niemand heeft een opening of pass waarvan je denkt, wauw. Als ik naar dit elftal kijk dan krijg ik een futloos gevoel. Ze hebben geen honger. Dat was onder de eerste periode van Koeman wel het geval.'
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties