Verstandhouding tussen Kroes en RvC Ajax al maanden op scherp: 'Werd hem niet in dank afgenomen'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 9:05
copyright proshots 24713849
Alex Kroes staat niet alleen in zijn strijd tegen zijn door de Raad van Commissarissen opgelegde schorsing bij Ajax. Volgens Het Parool heeft de algemeen directeur medestanders en zij hebben een vermoeden van machtsspelletjes van de RvC. Naar verluidt onderzoekt de bestuursraad of een mildere straf voor Kroes op zijn plek was geweest.
'Medestanders van Kroes verdenken de raad van commissarissen ervan machtsspelletjes te spelen. De aandelenkwestie zou volgens hen zijn aangegrepen om de eigenzinnige Kroes te lozen', zo valt te lezen. Hetzelfde gevoel zou heersen bij de niet lang geleden samengestelde bestuursraad. Het is een belangrijk sentiment, want uiteindelijk gaat de bestuursraad over het functioneren van de RvC.
Volgens de krant stond de verstandhouding tussen Kroes en de RvC al sinds november op scherp. Menno de Galan bracht toen het boek Ajax in crisis uit en daarin noemde Kroes de vertrokken directeur Sven Mislintat een meesteroplichter. 'Bovendien vertelde hij de toenmalige directieleden en de commissarissen uitvoerig te hebben gewaarschuwd voor de Duitser. Daarmee was echter niets gedaan. Die loslippigheid maakte de zittende bestuurders kwetsbaar voor het verwijt Mislintat zijn gang te hebben laten gaan. Het werd Kroes niet in dank afgenomen.'
Daarbij is het niet gebleven, want ook bij de afsluiting van de werkzame periode van Mislintat speelde Kroes een voor de commissarissen negatieve rol. 'Het onderzoek naar de transfers die onder zijn verantwoordelijkheid tot stand zijn gekomen, is eindelijk afgerond en Kroes heeft vanuit de raad van commissarissen het verzoek gekregen om de naar verwachting milde conclusies ook in de media te onderschrijven. Daarvoor zou Kroes volgens ingewijden hebben gepast.'

Exit Kroes

Medestanders van Kroes kunnen de wrijving met de commissarissen niet los zien van de schorsing die de bestuurder dinsdagochtend kreeg opgelegd. Door Kroes de laan uit te sturen, zou er een persoon binnen de organisatie minder zijn die commissarissen op hun fouten uit het verleden zou kunnen wijzen. 'Door de aanschaf van aandelen kort voor z’n officiële aanstelling heeft Kroes de commissarissen een stok gegeven om hem mee te slaan', krijgt de krant te horen van een 'ingewijde'.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties