Hoe kijkt Verstappen aan tegen updates concurrentie?: 'Ik kan er niet van slapen'

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 22:10
copyright proshots 25161230
In Miami was het voor de tweede keer dit jaar niet Max Verstappen die op het hoogste treetje stond en daar wil de Nederlander graag verandering in brengen. Red Bull Racing komt in Imola met een aantal upgrades, maar dit heeft verder weinig met de andere teams te maken, zegt Verstappen. ‘Heel nerveus, ik kan er niet van slapen’, grapt Verstappen wanneer de NOS hem vraagt of Red Bull nerveus wordt van de achtervolgers.
‘Miami was niet het allersterkste weekend dit jaar’, geeft Verstappen aan. Aan het begin van de race werd hij bijna getorpedeerd door zijn teamgenoot, maar uiteindelijk was het een safetycar die voor pech zorgde. Toen het veld weer mocht racen, wist de Nederlander het namelijk niet voor elkaar te krijgen Lando Norris in te halen. Ook liep hij schade op, wat zijn race uiteraard ook niet hielp. ‘Het kan niet altijd perfect zijn’, meent Verstappen. ‘Plus, die schade aan de vloer was ook niet ideaal’, drukt hij het zacht uit.

Verstappen zegt niet te kunnen slapen uit nervositeit

De Oostenrijkse renstal kende over het algemeen een wat moeizamer weekend in Miami, als we Verstappen moeten geloven. ‘Het was wat lastiger. We zaten ook nooit helemaal top in de auto met de balans die we hadden’, zegt de Nederlander erover. ‘McLaren had updates meegenomen en zij hadden het goed voor elkaar.’ Of Verstappen en Red Bull daar nerveus van worden? ‘Heel nerveus, ik kan er niet van slapen’, antwoordt Verstappen lachend op die vraag.
‘We proberen alles goed te controleren en goed voor elkaar te hebben’, vertelt hij over de aanpak van het raceweekend in Italië. ‘Wij komen ook met upgrades. Dan zien we het vanzelf wel’, wil de drievoudig wereldkampioen nog niet te veel kwijt over zijn verwachtingen. ‘Ik weet dat als ik in de auto stap, ik het beste eruit probeer te halen.’ Toch maakt Verstappen ook duidelijk dat hij zeker geen herhaling van Miami wenst. ‘Het gaat om veel dingen die je goed moet doen en hopelijk doen we dat iets beter dan in Miami’, sluit hij af
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties