Guardiola niet blij met Haaland: 'Jij moet ze nemen!'

zondag, 07 mei 2023 om 12:51
copyright proshots 20821281
Manchester City heeft zaterdagmiddag een grote stap gezet richting de landstitel. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van Leeds United, maar maakte The Citizens het zichzelf nog onnodig moeilijk in de slotfase. De wijzende vinger ging naar Erling Haaland die bij een stand van 2-0 een penalty niet wilde nemen.
Halverwege het duel met Leeds United stond Manchester City op een comfortabele 2-0 voorsprong. De wedstrijd had zes minuten voor tijd in het slot gegooid kunnen worden toen City een strafschop kreeg. Vaste penaltynemer is Erling Haaland, maar de Noor weigerde tot ieders grote verbazing de strafschop te nemen. Haaland gunde het buitenkansje aan Ilkay Gündogan. De Duitser had de eerste twee goals voor zijn rekening genomen en kreeg van zijn ploeggenoot dé mogelijkheid om er zijn middag van te maken.
Vanaf de zijlijn kookte Guardiola van woede en schreeuwde hij naar zijn spits dat hij de penalty moest nemen. Maar de boodschap van de Spaanse trainer kwam niet aan. 'Jij moet ze nemen', riep Guardiola die tot zijn afgrijzen Gündogan achter de bal zag staan. En waar Guardiola al bang voor was gebeurde. De Duitser miste en een aantal minuten later scoorde Leeds United de aansluitingstreffer. Enkele benauwde minuten aan blessuretijd volgden, maar gelukkig voor City zonder gevolgen.
Na afloop kwam Guardiola bij de BBC terug op het moment waarop hij Haaland aansprak. 'De wedstrijd was nog niet voorbij. Erling is de beste strafschoppennemer, dus hij moet die nemen. Als het 4-0 staat met nog tien minuten te gaan, oké. Maar bij 2-0? Aan de andere kant laat het zien wat voor persoon Erling is. Hij wil scoren, maar het team en zijn teamgenoten zijn net zo belangrijk.' Manchester City heeft een voorsprong op nummer twee Arsenal van vier punten. In de Premier League zijn er nog vier speelronden te gaan.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+