Liverpool-legende Carragher heeft twijfels over Slot: 'Dit is geen aanstelling zoals Klopp of Benítez'

Sportnieuws
vrijdag, 26 april 2024 om 10:55
arne slot
Arne Slot wordt veelvuldig in verband gebracht met Liverpool en lijkt daar ook nummer één kandidaat te zijn om het stokje over te nemen van de vertrekkende Jürgen Klopp. Toch is nog niet iedereen helemaal overtuigd van de mogelijke aanstelling van Slot. Jamie Carragher zet er zijn vraagtekens bij, omdat Slot nog niet echt een status heeft opgebouwd.
Voorafgaand aan de Merseyside derby tussen Everton en Liverpool, die een 2-0 overwinning opleverde voor Everton, werd Carragher gevraagd naar de mogelijke overstap van Slot. 'Als je de stap bekijkt, van Feyenoord naar Liverpool, dan is dat echte een gigantische overgang', begint de analist bij Sky Sports. 'Het lijkt alsof het niet lukte om twee topmanagers te halen: Xabi Alonso en Rúben Amorim. Nu is Slot de duidelijke favoriet voor de job.' Hiermee lijkt Carragher te denken dat Slot zeker geen eerste keus was. 

Weinig status 

Carragher is van mening dat er met het aantrekken van Slot iemand wordt gehaald met een veel mindere status dan voorgaande managers als Klopp en Rafael Benítez. 'Dit is geen aanstelling zoals Jürgen Klopp of eerder Rafael Benítez dat was. Benítez had de UEFA Cup gewonnen, twee keer La Liga veroverd. Klopp haalde al eens de Champions League-finale en won meermaals de Bundesliga.' Slot won de Eredivisie en de beker met Feyenoord. Ook bereikte hij de finale van de Conference League, maar verloor met 1-0 van AS Roma. 
De clublegende is zich ervan bewust dat de club op dat moment in een heel andere tijd zat. 'Tijden zijn veranderd. Nu moet de manager gaan strijden om de Premier League-titel. In de Champions League wordt minstens een plaats bij de laatste acht verwacht. Het is een gigantische stap, maar Slot heeft bewezen een goede coach te zijn met prima resultaten bij AZ en Feyenoord.' De Rotterdammers hebben het eerste bod van negen miljoen euro geweigerd en verlangen naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties