Grote zorgen bij Djokovic na nieuwe slijtageslag: 'Weet niet of ik in staat ben de baan op te stappen'

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 10:00
copyright proshots 25417455
Novak Djokovic had maandag ruim 4,5 uur aan tennis nodig om zich in de achtste finales van Roland Garros te ontdoen van Francisco Cerundolo (ATP-27). De blijdschap bij de nummer één van de wereld was na het slopende gevecht groot, maar maakte al snel plaats voor onzekerheid. De fysieke gesteldheid van Djokovic zit hem dwars en kan zelfs roet in het eten gooien voor de rest van het toernooi.
Met hangen en wurgen worstelde Djokovic zich door zijn laatste twee wedstrijden heen in Parijs. Zaterdag had de Serviër vijf sets nodig tegen de Italiaan Lorenzo Musetti en maandag leek Djokovic rijp voor de sloop. Cerundolo pakte een 2-1 voorsprong in sets en stond in de vierde set met 4-2 een break voor. Tot overmaat van ramp blesseerde de nummer één van de plaatsingslijst zich in de tweede set aan zijn knie. Maar Djokovic zou Djokovic niet zijn als hij de oerkracht naar boven weet te halen en zich terugknokt in de wedstrijd. Dat gebeurde ook tegen Cerundolo. De vierde set ging uiteindelijk met 7-5 naar 'The Joker' en in de vijfde set waren twee breaks genoeg om de overwinning te mogen vieren.

Zorgen om de knie van Djokovic

De blijdschap was enorm na het laatste punt, maar na afloop van het duel waren er grote zorgen bij Djokovic. 'Ik weet niet wat er morgen of overmorgen gebeurt. Ik weet niet of ik dan in staat ben de baan op te stappen. Weet je, ik hoop het. Laten we zien wat er gebeurt', sprak Djokovic zich uit over zijn knieblessure. In de kwartfinale wacht Djokovic woensdag een zware wedstrijd tegen Casper Ruud. De zege op Cerundolo heeft Djokovic in ieder geval een nieuw record opgeleverd. De Serviër had voorafgaand aan de wedstrijd met de Argentijn, samen met Roger Federer, de meeste overwinning op een grandslamtoernooi in handen (369 zeges). Met de winst van maandag erbij heeft Djokovic deze titel nu alleen op zijn naam staan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties