'Keiharde onderhandelaar' Kroes brak transfer op 180 euro af: 'Hij weigert de grens te verleggen'

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 10:20
copyright proshots 24713849
Alex Kroes heeft een turbulente maand april achter de rug. Zo werd hij op 2 april geschorst als algemeen directeur van Ajax en op 25 april werd hij weer aangesteld als titulair technisch directeur van de club uit Amsterdam. In een uitgebreid stuk in het Algemeen Dagblad schetsen oud-collega's een beeld van Kroes, de man die Ajax moet redden. 
Het Algemeen Dagblad haalt als voorbeeld de transfer van Jay Gorter van Go Ahead Eagles naar Ajax aan. Kroes vroeg in 2021 (het jaar dat de transfer plaats vond) het dubbele van wat Ajax oorspronkelijk wilde betalen. Marc Overmars was destijds nog de technisch directeur van de Amsterdammers en sprak daar schande van. Kroes zijn antwoord was echter helder. 'Jij weet net zo goed als ik dat die jongen het dubbele daarvan waard is zodra hij het Ajax-shirt draagt.'

180 euro te veel 

Go Ahead-algemeen directeur Jan-Willen van Dop noemt nog een voorbeeld, waaruit duidelijk wordt dat Kroes absoluut niet meer wil betalen dan nodig. Het gaat om de speler Jacob Mulenga. Van Dop kende de Zambiaan van zijn tijd bij FC Utrecht en wilde hem nu graag naar het oosten van het land halen. Hij probeerde Kroes ook te overtuigen en dat lukte. Toch wilde de inmiddels titulair technisch directeur niet over de brug komen door een laatste extra eis van 180 euro per maand. Uiteindelijk kwam Mulenga wel. 
De oud-collega's van Kroes zijn zeer positief over de werkzaamheden die hij heeft verricht. 'Een keiharde onderhandelaar, zeer zorgvuldig en principieel. Hij weigert de grens te verleggen, want hij weet dat ie dan bezig kan blijven. Zo principieel is ie dus', vertelt een niet nader te noemen oud-collega aan het AD. Er staat Kroes en Ajax een zeer belangrijke transferzomer te wachten, waarin Ajax weer moet proberen aan te haken bij PSV en Feyenoord. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties