Griekspoor steelt harten van fans in Parijs, maar houdt er een flinke kater aan over: 'Zal slecht slapen'

Sportnieuws
zondag, 02 juni 2024 om 11:31
copyright proshots 25112601
Een 4-1 voorsprong in de beslissende vijfde set. Een dubbele break. Tallon Griekspoor was op weg naar een mega stunt in de derde ronde op Roland Garros tegen wereldtopper Alexander Zverev. Maar vanaf dat moment ging het mis en sloeg de Duitser genadeloos hard toe. Griekspoor baalt als een stekker dat hij de trekker niet over kon halen. 'Ik had deze wedstrijd nooit meer mogen laten gaan. Ik zal slecht slapen vannacht', laat de Nederlander weten na het heroïsche gevecht op het Centre Court in Parijs.
Griekspoor en Zverev maakten er een heerlijk tennisgevecht van ruim vier uur van. Griekspoor begon sterk aan het duel met de nummer vier van de wereld en won knap de eerste set. Na een wat minderen fase nam Zverev het initiatief over en won hij set twee en drie. Griekspoor leek rijp voor de sloop, maar richtte zich knap op en dreef Zverev tot wanhoop.
De vierde set ging met 6-4 naar Griekspoor en de Noord-Hollander brak Zverev in set vijf maar liefst twee keer. Het publiek op het Court Philippe-Chatrier stond op de banken voor de Nederlander die op de drempel van de achtste finales stond. Maar toen ging het mis. Zverev brak twee keer terug en denderde door in de alles beslissende tiebreak.

Griekspoor baalt als een stekker

Hoe kon het zo mis gaan bij Griekspoor? 'Natuurlijk speelden zenuwen mee. Mijn service liet me in de steek en ik kreeg het fysiek ook zwaar. Ik begon kramp te krijgen. Ik had deze wedstrijd nooit meer mogen laten gaan', luidt de eerste reactie van een zichtbaar zwaar teleurgestelde Griekspoor tegenover De Telegraaf. 'Ik sta op een grandslamtoernooi, op een schitterende baan tegen een van de grote favorieten voor de toernooizege. Ruim vier uur voer ik tactisch het juiste plan uit. Een plan dat me heel dicht bij de overwinning bracht, dus natuurlijk doet dit veel pijn.'
De teleurstelling is enorm bij de Nederlander, maar toch is er al vrij snel ruimte voor trots. 'Ik denk ook dat ik heel trots mag zijn. Op mijn minst favoriete ondergrond haal ik de derde ronde zonder een optimale voorbereiding. De dagen voor de start kom ik niet eens toe aan trainen. Ik heb alles gegeven en er alles aan gedaan. Ik zal vannacht slecht slapen, maar het leven gaat door', is Griekspoor nuchter. In aanloop naar Roland Garros kampte Griekspoor met een zenuwblokkade waardoor hij amper heeft kunnen trainen. Op de wereldranglijst vindt Griekspoor zich nu terug op een virtuele 23e positie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties