Update | Geschorste Ben Saddik overweegt kickboksorganisatie de rug toe te keren

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 9:20
jamal ben saddik
Jamal Ben Saddik heeft zich uitgelaten over het trapincident dat hem een schorsing van zes maanden heeft opgeleverd. De kickbokser maakte in maart een hoge trap richting het hoofd van rivaal Rico Verhoeven, en werd daar door organisatie Glory voor op het matje geroepen. Ben Saddik vindt die straf te fors, stelt hij nu, en wijst daarbij ook met zijn vinger naar het team van Rico Verhoeven. Aan de trap zou fysieke intimidatie vanuit het kamp van de regerend wereldkampioen vooraf zijn gegaan.
Te gast bij Renze vertelt Ben Saddik dinsdagavond zijn kant van het verhaal. 'Uiteindelijk vond er na de wedstrijd (tussen Verhoeven en Khachab, red.) een incident plaats. Daar maakte ik eerst geen onderdeel van uit, want het was al bezig voordat ik de ring instapte'.

Dreiging richting trainer

Ben Saddik was die avond lid van het team-Khachab, en stelt dat hij het team van Rico dreigend op zijn trainer af zag stappen. Dat wilde hij niet laten gebeuren. De kickbokser richtte zich daarbij snel op rivaal Rico Verhoeven. De trap die hij vervolgens uitdeelde was slechts een 'schijntrap', houdt Ben Saddik vol, al erkent hij wel dat het niet had mogen gebeuren. Als de geschorste Belg Rico écht had willen raken, zo meent hij, zou hij wel doorgetrapt hebben, 'en dat weet Rico ook'.

Tweede schorsing

Tijdens de uitzending van Renze confronteerde de presentator Ben Saddik ook nog eens met zijn eerdere schorsing, die begin 2023 volgde na een positieve dopingtest. De kickbokser zegt via zijn advocaat tegenbewijs te hebben aangeleverd bij Glory, maar daar zou niets mee zijn gedaan. Ben Saddik hoopt in gesprek te gaan met de organisatie om te kunnen achterhalen waarom dit zo gelopen is. Komt hier niets uit, dan procedeert hij mogelijk alsnog.

Verklaring op Instagram

Update | woensdag 30 mei, 9:15u: Ben Saddik overweegt om hoe dan ook afstand te nemen van Glory. De kickbokser vindt het onterecht dat hij als enige voor het incident met het kamp-Verhoeven is gestraft, schrijft hij nog eens op Instagram. 'Ik ervaar al lange tijd een onveilige werksituatie bij Glory, waardoor ik geen vertrouwen meer heb in mijn werkgever', leest het. De manager van Ben Saddik spreekt al over 'aanbiedingen uit Saoedi Arabië', maar eigenlijk wil de Belg nog een keer tegen Verhoeven vechten. Mogelijk lukt het via een andere bond ook om een gevecht te arrangeren, meent zijn team.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties