Opsteker voor Ajax: met stip doorgebroken verdediger verlengt contract

Sportnieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 16:18
copyright proshots 22639239
Ajax heeft bevestigd dat Jorrel Hato zijn contract bij de Amsterdamse club heeft verlengd. De achttienjarige verdediger staat nu tot de zomer van 2028 onder contract. Dit valt dinsdagmiddag te lezen op Ajax.nl.
De contractverlenging van Hato zat er al een tijdje aan te komen en is nu dus officieel. Het oude contract van Hato liep tot de zomer van 2025. Voor Ajax was de contractverlenging van Hato een prioriteit. De talentvolle verdediger staat namelijk in de belangstelling van meerdere Europese topclubs, waarbij vooral Arsenal concreet zou zijn voor Hato.

Jonge debutant

Hato speelt sinds de zomer van 2018 bij Ajax. De geboren Rotterdam kwam destijds over van Sparta Rotterdam. Na enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld te hebben, maakte Hato vorig jaar januari op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Inmiddels kwam Hato al 52 keer uit voor Ajax. Daarin was hij éénmaal trefzeker.

Dragende speler

Bij Ajax is Hato inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler. De verdediger maakte van alle spelers bij Ajax dit seizoen de meeste minuten en dat terwijl hij pas vorige week zijn achttiende verjaardag vierde. Bovendien droeg hij al enkele malen de aanvoerdersband.
Op dit moment bereidt Hato zich met Ajax voor op de uitwedstrijd tegen Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. Vorige week wisten Hato en zijn teamgenoten de nul te houden tegen de Engelse club. Gescoord werd er zelf ook niet, waardoor het duel in 0-0 eindigde. Met die uitslag heeft Ajax nog altijd een prima kans om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. Het duel van donderdagavond begint om 21.00 uur. Met het oog op een mogelijke kwartfinale moet Hato wel oppassen: hij staat - net als teangenoten Devyne Rensch en Brian Brobbey - op scherp.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties