Driessen ziet bekerwinst als duidelijk signaal voor Arne Slot: 'Daarvoor blijf je niet'

Sportnieuws
maandag, 22 april 2024 om 16:33
copyright proshots 21814697
Met het winnen van de TOTO KNVB Beker zet Feyenoord-trainer Arne Slot alvast een voorzichtige streep onder een (naar verhouding) minder seizoen, waarin de Rotterdammers hun titel prolongeerden maar dus wel een prijs pakten. Valentijn Driessen ziet het moment als een duidelijk vertreksignaal, zegt hij in de Telegraaf-podcast Kick-Off.
Door de bekerzege heeft Slot met Feyenoord eigenlijk alleen nog de Johan Cruijff Schaal te pakken, óf een Europese hoofdprijs. [Maar] 'die pakt 'ie nooit', is Driessen typerend stellig. 'Die Johan Cruijff-schaal zei hij eigenlijk als een soort grap, want even daarvoor had hij gezegd dat de KNVB Beker geen hoofdprijs voor hem was'. Omdat de Schaal qua prestige onderdoet voor de beker, zal dat voor Slot dus geen reden zijn om zijn verblijf in Rotterdam nog wat te verlengen.

Riant salaris

Afgelopen zomer bleef de oefenmeester niet alleen omdat hij nog iets te winnen had, zijn gezin graag in de buurt wilde houden en met Feyenoord Champions League kon gaan spelen. Slot kreeg ook een riante salarisverhoging aangeboden. 'Premier League-salaris', klinkt het in de podcast, waarbij Driessen memoreert dat het destijds geïnteresseerde Tottenham Hotspur ook José Mourinho en Mauricio Pochettino (nu Chelsea, red.) wist te strikken.

Overstap te begrijpen

'Hij heeft nu al twee of drie keer laten zien dat hij een heel elftal kan opbouwen, is de analist lovend over Slot. 'Nu komt de vierde keer, en waar zit de uitdaging dan voor hem in? Als er een mooie kans komt, gaat hij die echt wel grijpen'. Volgens Driessen was de trainer er eigenlijk vorig jaar al rijp voor, maar toen wees hij dus (in ieder geval) een aanbieding van de Spurs van de hand.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties