Ferrari ruikt wederom bloed bij Red Bull: 'Als we ze onder druk zetten, kan Red Bull fouten maken'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 14:52
copyright proshots 24804918
De dubbelzege in Australië heeft Ferrari een enorme boost gegeven en teambaas Frédéric Vasseur gelooft dat de Italiaanse renstal nu vaker de strijd aan kan gaan met Red Bull Racing en Max Verstappen. Het zelfvertrouwen is de afgelopen periode flink gegroeid en de Fransman wil de kampioensformatie nu vaker onder druk zetten.
Anderhalve week geleden boekte Ferrari voor het eerst sinds de seizoensopener van 2022 in Bahrein een dubbelzege. In beide gevallen had het Italiaanse team daarbij wel wat hulp van Red Bull nodig. Hoewel de kans niet bijzonder groot was dat dit resultaat in Melbourne ook mogelijk was geweest zonder de DNF van Verstappen, is wel duidelijk geworden dat Ferrari de kloof naar het Oostenrijkse team flink heeft verkleind.
Dat geeft iedereen die Ferrari een warm hart toedraagt moed en ook binnen de Italiaanse renstal heerst er optimisme. 'Ik denk dat het vertrouwen de afgelopen maand flink is toegenomen, dat was vorig jaar eigenlijk al het geval in het laatste deel van het seizoen', zegt Vasseur tegen Formula1.com. 'In Australië zag we al dat als we alles goed voor elkaar hebben, we Red Bull onder druk kunnen zetten. En als ze onder druk staan, kunnen ze fouten maken, dus we moeten gewoon op deze wijze doorgaan. Ik denk echter niet dat we dit elk weekend kunnen', tempert Vasseur de verwachtingen enigszins.

Focus niet op Red Bull

Ondanks het feit dat hij de strijd aan wil gaan met Red Bull, zegt Vasseur zich niet te veel af te willen laten leiden door het Oostenrijkse team. De Fransman kijkt vooral naar de progressie van Ferrari en dat stemt hem tevreden. 'We hebben er veel meer vertrouwen in dat we dit soort ontwikkelingen aankunnen, want vanaf de eerste ronde op vrijdag stonden we er', blikt Vasseur terug op het Australische raceweekend. 'Het verliep allemaal heel soepel en we hebben er alle vertrouwen in dat we de beste wagen aan het ontwikkelen zijn.'
'Ik ben helemaal niet gefocust op de prestaties van Red Bull, ik ben gefocust op de prestaties van onze wagen', gaat Vasseur, die vervolgens wat dieper ingaat op de verbeteringen bij Ferrari, verder. 'We hebben in het algemeen een stap voorwaarts gezet. De auto voelt veel makkelijker aan om mee te rijden, om andere coureurs te volgen en trouwens ook veel makkelijker om te ontwikkelen. Dat is de grootste stap die we hebben gemaakt ten opzichte van vorig jaar', aldus de Ferrari-teambaas.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties