Hamilton wordt ook bij Ferrari kansloos geacht voor wereldtitel: 'Misschien wachten op dat Max eerder stopt'

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 20:53
copyright proshots 22863475
Rob Kamphues heeft enorm veel bewondering voor de beslissing van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton om na dit seizoen over te stappen naar Ferrari, maar het gaat de 39-jarige Brit niet zijn achtste wereldtitel opleveren. Daarvoor is Max Verstappen, zelfs in een mindere auto namelijk te goed, zo denkt de presentator van Ziggo Sport.
De aankondiging dat Hamilton vanaf 2025 de kleuren van Ferrari zal gaan verdedigen, kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel, zo ook voor Kamphues, die van de gelegenheid gebruikmaakt op een eerdere uitspraak recht te zetten. 'Hamiltons tijd in de spotlights zou er opzitten, beweerde ik een jaar geleden. En op die woorden kom ik nu terug. Ik zag dat verkeerd, ik geef het ruiterlijk toe', schrijft Kamphues in zijn column voor Formule 1 Magazine, alvorens hij zijn opmerking toelicht. 'Ten eerste omdat Lewis (Hamilton, red.) het afgelopen jaar niet zoals verwacht om zijn oren werd gereden door George Russell, maar ten tweede en vooral omdat hij het lef heeft naar Ferrari te gaan. De wereld op zijn kop zou je zeggen, alsof Geert Wilders een regering vormt met Frans Timmermans', komt de presentator met een bijzondere vergelijking.
Kamphues vindt de keuze van de Mercedes-coureur ook van veel lef getuigen. 'Wat mij eraan verbaast en waar ik Hamilton om bewonder is dat hij het aandurft over te stappen naar een team dat is gebouwd rondom Charles Leclerc, volgens velen de snelste man in de paddock over een ronde', zegt Kamphues. 'Zo op het oog zou je zeggen dat hij klop gaat krijgen, maar misschien heeft Lewis wel goed gekeken naar hoe Sainz het ervan afbracht afgelopen jaar', wijst Kamphues op het feit dat de Spanjaard het zijn teamgenoot vaak knap lastig maakte.

Achtste titel mogelijk bij Ferrari?

Achter een andere uitspraak die hij eerder deed, staat Kamphues overigens nog wel steeds. 'Vorig jaar omstreeks deze tijd schreef ik op deze plek dat het tijdperk Hamilton definitief voorbij was. Dat zie ik nog steeds zo, hoor. We zitten midden in het tijdperk Max Verstappen. Zijn derde titel op rij heeft dat afdoende bewezen en titel nummer vier en vijf kun je wat mij betreft al met potlood invullen. Zelfs als Helmut Marko, Christian Horner, Pierre Waché en Adrian Newey allemaal tegelijk vertrekken, dan nog duurt het volgens mij tot 2026 voor het hele Red Bull Racing-imperium instort', aldus Kamphues.
De Ziggo-presentator ziet Hamilton na een mindere periode bij Mercedes echter wel weer opleven. 'Misschien heeft Lewis na 2021 met die aftandse Mercedes er wel een beetje de kantjes vanaf gelopen en was hij meer met zijn hoofd bij project 44 en zijn veganistische hamburgerketen', speculeert Kamphues. 'Het leek er afgelopen seizoen toch verdomd veel op dat hij een halve seconde sneller was zodra de auto wel een beetje tempo had. Wie weet wat een supergemotiveerde Hamilton kan als hij in 2026, mits dat Red Bull-imperium inderdaad instort, een Ferrari onder zijn kont krijgt die rijp is voor een wereldtitel. Ik denk dat Leclerc het dan alsnog heel moeilijk met Lewis krijgt en dan breekt er een tweede jeugd aan voor de Brit.'
Kamphues wil echter wel benadrukken dat dit niet betekent dat hij gelooft in een achtste wereldtitel voor Hamilton. 'Ik denk dat Max in een iets mindere auto ook iedereen de baas is en dat we in 2029 als hij gestopt is zeggen: Max was de allerbeste autocoureur aller tijden. Misschien wachten Alonso en Lewis daar wel op, dat Max eerder stopt dan zij en ze er nog net een titeltje tussendoor kunnen frutselen voor het tijdperk Piastri/Mclaren begint', grapt Kamphues. 'Want dat gaat gebeuren in de toekomst. En als alles niet zo loopt als ik voorspel, mag je me daar in 2030 gerust mee om mijn oren slaan', besluit hij.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties