Helmut Marko onder indruk van Ferrari: 'Daar zijn wij nog niet'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 15:00
copyright proshots 22200860
Helmut Marko heeft toegegeven dat Red Bull Racing na de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Australië nog flink moet verbeteren. Over het tempo over één ronde maakt de Oostenrijker zich vooralsnog geen zorgen, maar de longruns van Ferrari zien er volgens de Red Bull-adviseur heel indrukwekkend uit. Marko ging daarnaast ook nog kort in op de problemen van Max Verstappen in het begin van de tweede vrije training.
Marko kan na de eerste oefensessies op het Albert Park Circuit niet anders dan concluderen dat er nog werk aan de winkel is voor Red Bull. 'We moeten nog verbeteren. De auto is niet slecht, maar (Charles, red.) Leclerc heeft een tempo neergezet dat nog veel fine-tuning nodig heeft, denk ik. Over het algemeen moet je zeggen dat het veld dichter naar elkaar toe groeit', zegt Marko tegenover het Duitse Sky
Verstappen was in VT2 bijna vier tienden langzamer dan Leclerc, maar Marko maakt zich vooralsnog weinig zorgen over het grote verschil met de Monegask. De tachtigjarige denkt namelijk een verklaring voor het grote gat te hebben. 'Ik denk dat Ferrari op vol vermogen reed in de kwalificatiesimulatie. Dat hebben wij niet gedaan', aldus Marko, die wel toe moet geven dat de racesimulatie van Ferrari er bijzonder goed uitzag. 'De longrun van Leclerc was erg indrukwekkend. Onze set-up is nog niet goed', bevestigt Marko dat er nog werk aan de winkel is voor Red Bull.

Marko verklaart problemen Verstappen

Verstappen kende in de tweede vrije training een valse start. De Nederlander stond in het eerste kwartier nog naast de auto, terwijl zijn team druk aan het sleutelen was. Marko legt uit waarom. 'Ja, hij had een kerbstone geraakt en dit contact heeft behoorlijk wat schade veroorzaakt en daarom kon hij ook pas een stuk later aan de sessie beginnen', verklaart de Red Bull-adviseur. 'Daar hebben we veel tijd door verloren, maar ik denk dat we met de afstelling wel op de goede weg zitten', besluit Marko.
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties