Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen 2024: Heeft Van der Poel concurrentie?

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 11:30
copyright proshots 23615252
Zondag staat, wat voor veel mensen de koers der koersen is, De Ronde van Vlaanderen op het programma. Menig wielerliefhebber zal zondag proberen aan de paastafel te ontsnappen om deze koers te kunnen kijken. Als je de hoogmis moet vergelijken met een evenement in Nederland, is dat Koningsdag. Het gehele volk trekt naar de omgeving van Oudenaarde om deze wedstrijd te kunnen zien.
Voordat we vooruit kijken gaan we eerst even terugblikken op vorig jaar. De winnaar was toen Tadej Pogacar. Hij won dit jaar al Strade Bianche en won ook al de Ronde van Catalonië. Dat deed hij in stijl door maar liefst vier etappes te winnen. Je zou denken dat hij de grote favoriet is, maar de alleskunner past dit jaar voor De Ronde en zal zijn titel dus niet proberen te prolongeren. Vorig jaar werd Mathieu van der Poel gelost op de derde passage van de Oude Kwaremont en reed Pogacar solo naar de finish.

Mathieu is er klaar voor

De favorieten voor deze koers zijn: Van der Poel, Christophe Laporte en Mads Pedersen. Laten we beginnen met eerstgenoemde. Na een fantastische lead-out in Milaan San-Remo, waardoor ploeggenoot Jasper Philipsen zijn eerste monument kon winnen, is Van der Poel nu zelf aan de beurt. Vrijdag won hij na een solo van 43 kilometer zeer overtuigend de E3 Saxo Classic en sprak hij na afloop van zijn beste vorm ooit ,op het WK nagelaten. Dat zelfvertrouwen werd zondag een beetje ingedampt door Pedersen. De twee reden tijdens Gent-Wevelgem samen richting de meet en in een boeiende sprint moest Van der Poel verstek laten en werd tweede.

Dit jaar wel?

Voor Van Aert stond dit jaar alles in het teken van De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De voorbereiding was goed, maar woensdagmiddag 67km voor de eindstreep viel de Belg in de koers Dwars door Vlaanderen. Een huilende Van Aert moest de koers staken en zal ook niet deelnemen aan zowel De Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix. Hij brak zijn sleutelbeen en een paar ribben. Echter heeft Visma | Lease a Bike nog wel de beschikking over Matteo Jorgenson, Tiesj Benoot en Christophe Laporte of deze heren aan het niveau van Van der Poel kunnen tippen is nog maar de vraag. 

Aan vorm geen gebrek 

Aan de vorm van Pedersen hoeven we niet meer te twijfelen. Zondag schreef hij Gent-Wevelgem op zijn naam en toonde grootse vorm. Ook lijkt de ploeg Lidl-Trek een grote rol van betekenis te gaan spelen in de koers. Zo hebben zij de beschikking over renners als Jonathan Milan en Jasper Stuyven die Pedersen maar wat goed kunnen helpen. Pedersen beweert zelf niet de kopman te zijn. 'We rijden als één team en als één blok. We vechten graag voor elkaar. Met zo'n sterke groep hebben we niet één specifieke leider. Er kan immers ook onwijs veel gebeuren. Het team betaalt mijn salaris, dus ik zal zeker doen wat ze me vragen te doen.' Woensdagmiddag klapte naast Van Aert ook Pedersen en Stuyven tegen het asfalt. Pedersen komt er 'goed' vanaf met kneuzingen en schaafwonden, maar Stuyven brak ook zijn sleutelbeen en zal niet deelnemen aan 'De Ronde.' De Ronde van Vlaanderen zal zondag 31 maart om 10:00u starten rond 16:45u eindigen. Het is live te volgen bij de NOS, Sporza en Eurosport.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties