Ex-Ajacied Álvarez en Feyenoord-spits Gimenez goud waard voor Mexicaanse ploeg

woensdag, 22 november 2023 om 11:50
copyright proshots 22750173
Oud-Ajacied Edson Álvarez en Feyenoord-spits Santiago Gimenez waren in de nacht van dinsdag op woensdag van onschatbare waarde voor de Mexicaanse ploeg. Mexico speelde de return van de kwartfinale van de Nations League tegen Honduras. De eerste wedstrijd verloor Mexico nog met 2-0. In de tweede wedstrijd leek het lang af te stevenen op een 1-0 overwinning voor Mexico, totdat Álvarez op aangeven van Gimenez de 2-0 binnenschoot en daarmee een verlenging afdwong.
Mexico wist van tevoren wat hen te doen stond: winnen, mét minimaal twee doelpunten verschil. De Mexicanen begonnen sterk, en vlak voor rust zette Luis Chávez de 1-0 op het scorebord. Mexico zette na rust aan en was lang op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Pas in de elfde minuut van de blessuretijd viel deze goal. Het was invaller Gimenez die de bal voor het doel kopte. Álvarez stond op de juiste plek om de 2-0 binnen te glijden. Mexico sleepte uiteindelijk alsnog een verlenging uit de strijd.

Mexico neemt strafschoppen beter dan Honduras

In de verlenging moest Honduras met tien man verder na een rode kaart voor Denil Maldonado. Er werd echter niet meer gescoord, dus moest de beslissing vallen door middel van strafschoppen. In de strafschoppenserie schoot Gimenez de eerste penalty raak. Honduras miste op hun beurt een paar keer, wat betekent dat Mexico zich geplaatst heeft voor de halve finale van de CONCACAF Nations League. Bij Mexico stond overigens PSV'er Hirving Lozano in de basis.
Na zijn heldenrol voor de nationale ploeg kan Gimenez zich nu weer melden bij zijn club Feyenoord. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma. De verwachting is dat de spits ook in die wedstrijd zijn minuten pakt. Volgende week neemt Feyenoord het op tegen Atletico Madrid in een cruciaal duel. Bij de Madrilenen traint Memphis Depay weer mee. Het is de vraag of hij op tijd fit is voor de wedstrijd tegen de Rotterdammers.