NOS-commentator barst in tranen uit bij publiekswissel Bram van Polen

Sportnieuws
maandag, 20 mei 2024 om 14:10
copyright proshots 25284143
De laatste speelronde in de Eredivisie stond bol van de emotionele momenten. Zo nam Arne Slot afscheid van het legioen in De Kuip en maakte mister PEC Zwolle Bram van Polen zijn laatste minuten in het betaalde voetbal. De verdediger kreeg in de 90e minuut een publiekswissel. Vele tranen vloeiden, zo ook bij de commentator van dienst van de NOS.
Na maar liefst zeventien seizoenen bij Zwolle te hebben gespeeld nam Van Polen zondag afscheid van het leven als profvoetballer. De wedstrijd tegen FC Twente (1-2 nederlaag) was de allerlaatste voor de sympathieke vleugelverdediger. Logischerwijze kreeg Van Polen vlak voor tijd een publiekswissel. De spelers van Zwolle en Twente vormden een erehaag. Op dat moment schakelde de redactie van NOS Langs de Lijn over naar commentator Andy Houtkamp. En die had het zwaar met het afscheid van Van Polen.
'Hij gaat nu naar de kant en ik weet zeker dat hij hetzelfde heeft als ik: tranen over de wangen', begint Houtkamp zijn verhaal met een overduidelijke brok in de keel. Houtkamp, die al 42 jaar verslaggever is, kan de tranen niet in bedwang houden. 'Het is zo mooi om te zien. Iemand die zo lang....en zo aardig is geweest, ook buiten het voetbal', komt Houtkamp amper uit zijn woorden.

Houtkamp stopt er zelf ook mee

'Het is zo mooi om dit mee te mogen maken. Bram van Polen is officieel gestopt. Een prachtige erehaag. Ach ach, die man moet ook zo huilen. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Applaus van alles en iedereen. Veertienduizend man. Ik ga me weer proberen te herpakken', slikt Houtkamp de tranen weg. Over drie maanden zal Houtkamp wederom een emotioneel moment beleven. De commentator gaat dan zelf met pensioen. Zal hij het dan wel droog kunnen houden?
Beluister het fragment in onderstaande Tweet

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties