Eriksen keert na hartstilstand, mede dankzij Daley Blind, terug op het EK-toneel

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 21:00
copyright proshots 24859965
Tijdens het vorige EK voetbal werd de voetbalwereld opgeschrikt door een hartstilstand van Christian Eriksen tijdens de wedstrijd van Denemarken tegen Finland. Iedereen herinnert zich het beeld: een ingooi en plots stonden alle medische professionals op het veld. Nu is Eriksen weer terug op het podium, mede dankzij zijn voormalige ploeggenoot Daley Blind.
Eriksen speelt nu bij Manchester United en werd geselecteerd voor de EK-selectie van Denemarken. Tegenwoordig draagt de middenvelder een ICD-kastje (wat staat voor: implantable cardioverter-defibrillator). In dezelfde week van het ongeluk nam Eriksen contact op met zijn voormalige ploeggenoot Blind om advies te vragen, aangezien Blind ook met een vergelijkbare situatie heeft geleefd. De verdediger ging tijdens de Champions League-wedstrijd Ajax-Valencia naar de grond, maar hoefde destijds gelukkig niet gereanimeerd te worden. Ook Blind speelt tegenwoordig met een ICD-kastje tijdens zijn wedstrijden.
Eriksen gaf een interview aan Sky Sports waarin hij Blind prees. 'Daley is het bekendste voorbeeld dat voetballen met een ICD-kastje haalbaar is. Voor de buitenwereld is het nieuw, maar in het ziekenhuis stellen ze je al snel gerust. Met zo’n kastje kun je alles wat je hiervoor deed gewoon weer oppakken.'

Eriksen heeft altijd vertrouwen gehouden

Ondanks alle tegenslagen heeft Eriksen nooit getwijfeld aan zijn carrière. 'Ik heb nooit getwijfeld of ik op mijn oude niveau zou kunnen terugkeren. Het was een langzaam, gecontroleerd proces. Het moeilijkste is om jezelf te blijven pushen. Dat gaat niemand anders voor je doen en moet helemaal uit jezelf komen. Mentaal was dat de grootste uitdaging. Ook op dat gebied gaat het inmiddels goed met mij.'
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties